blog | werkgroep caraïbische letteren

Een SJTETL in de Cariben

CROWD FUNDING voor een zoektocht naar het aangrijpende verhaal over gevluchte Oost-Europese Joden die zich vestigen op het even exotische als koloniale Curaçao.

door Sherman de Jesus

Vandaag – 20 maart 2014 – start de crowdfundingsactie voor mijn film ‘Een Sjtetl in de Cariben’ op Cinecrowd.nl. In de film ga ik met mijn jeugdvrienden Mark en Tsale op zoek naar hun familiegeschiedenis. Aan het begin van de vorige eeuw zijn hun vaders Oost-Europa ontvlucht op zoek naar veiligheid en een betere toekomst voor hun kinderen. Op vele plekken vonden ze gesloten grenzen of waren ze als Jood niet welkom. Uitgerekend in een uithoek van het Nederlandse koninkrijk, op Curaçao, kregen ze de kans om zich te vestigen.

Dit aangrijpende verhaal moet verteld worden nu het nog kan. De tijd dringt omdat veel familieleden en andere ooggetuigen op leeftijd zijn. De film is een universeel verhaal over migratie, én een hommage aan Curaçao, het kleine eiland met een groot hart waar vreemdelingen een veilige haven vinden.

Ook vandaag de dag steken grote groepen vluchtelingen de grenzen van hun door oorlog verscheurde land over. Op zoek naar een plek waar ze zich veilig voelen. Alleen dán kan een mens zich ontwikkelen. Dat is iets waar we ons allemaal in kunnen vinden. Daar ben ik van overtuigd.

Wat kun je voor ons betekenen?
Met jouw steun kunnen we de film ‘Een Sjtetl in de Cariben’ nú maken. Om te doneren en voor meer informatie kan je HIER terecht (doorklikken).

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter