blog | werkgroep caraïbische letteren

Een middag over Albert Helman, in Groningen

Literaire middag in New Orléans Jazz Café met o.a. televisie- en toneelacteur Felix Burleson.

Michiel van Kempen bespreekt zijn biografie over Albert Helman in New Orleans Jazz Café.

Op zondag 26 maart organiseert New Orleans Jazz Café in Groningen een literair gebeuren rond de Surinaamse schrijver Albert Helman (1903-1996), pseudoniem van Lodewijk Alphonsus Maria Lichtveld.

Affiche met felix Burleson in het solotoneelstuk Hoofden van de Oayapok! van Albert Helman

 

Hij schreef klassiekers als Zuid-Zuid-West en de allereerste slavernijroman De stille plantage en werkte als musicus, journalist, taalkundige, minister en diplomaat. In het leven van Helman duiken de groten van de 20ste eeuw op: George Orwell, Frida Kahlo, Pablo Casals, Slauerhoff en Marsman. Michiel van Kempen beschreef het allemaal met verve in zijn net herdrukte biografie Rusteloos en overal en geeft een wervelende presentatie over het leven van de grand old man van de Surinaamse literatuur. Werk van de wereldburger Helman wordt deze middag voorgedragen door acteur Felix Burleson, bekend als conciërge Kalkhoven in SpangaS en te zien in ontelbare toneelstukken waaronder het solotoneel Hoofden van de Oayapok op een tekst van Helman. Twee kleinzoons van Helman, Flip en Bas van Vliet, vertellen over het imposante leven van hun grootvader. De presentatie en interviews zijn in handen van Danny Abdoelhak, ex programmamaker Radio Apintie (Paramaribo) en Oog radio (Groningen).

Michiel van Kempen. Foto © Titia Hahne

 

Zaal open vanaf 16.30 uur. Start Literaire middag 17.00 uur. Toegang gratis. Wees op tijd want het aantal zitplaatsen is beperkt. De boeken van de aanwezige auteur zullen deze middag te koop zijn en gesigneerd worden. Caribische keuken aanwezig.

Evenement gegevens
•Datum: 26 maart 2017 17:00
•Locatie: New Orléans Jazz Café, Gelkingestraat 17, Groningen

 

1 Trackback/Ping

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter