blog | werkgroep caraïbische letteren

Één man, twee vrouwen

door Johan Janssen

Gezien: Mijn (bij)vrouw in Bijlmer Parktheater, 14 oktober 2016
In Mijn (bij)vrouw wordt het bekende gegeven van één man en twee vrouwen op originele wijze aan de orde gesteld. Een komedie op het eerste gezicht, maar wel met een tragikomische ondertoon. 

Mijn (bij)vrouw (7)

Sabrina van Halderen en Raymi Sambo

 

Beide vrouwen zijn voortdurend aanwezig op het toneel; door simpelweg van de ene naar de andere kant van het toneel te lopen, verplaatst de man zich ook van zijn ene naar zijn andere leven. Volgens de Theaterkrant liet het einde de toeschouwer in verwarring achter. Het was wel verrassend, maar dat gaf juist iets extra’s. Je moet niet alles gaan uitleggen, maar ook iets aan de verbeelding van die toeschouwer overlaten.

Mijn (bij)vrouw (11)

Ritzah Statia

Rolverdeling:
Walter: Raymi Sambo
Dee, vrouw van Walter: Ritzah Statia
Anne Mae, bijvrouw: Sabrina van Halderen
De première van ‘Mijn (Bij) Vrouw heeft inmiddels op 15 oktober plaatsgevonden, eveneens in het Bijlmer Parktheater. Maar er volgen nog veel voorstellingen. Ga het zien, klik hier.

Na afloop van het stuk, bleek dat mijn gefotografeer toch de spelers had gehinderd. Ik probeerde wel de foto’s te maken op momenten met veel geluid, maar de klik van een spiegelreflex is nu eenmaal nogal duidelijk. Stom, ik had beter moeten weten. Voortaan maar geen foto’s van deze soort toneel!

 

Mijn (bij)vrouw (16)

Mijn (bij)vrouw (14)

Mijn (bij)vrouw (13)

Mijn (bij)vrouw (12)

Mijn (bij)vrouw (10)

Mijn (bij)vrouw (9)

Mijn (bij)vrouw (8)

Mijn (bij)vrouw (6)

Mijn (bij)vrouw (5)

Mijn (bij)vrouw (1)

Mijn (bij)vrouw (2)

Mijn (bij)vrouw (3)

Mijn (bij)vrouw (4)

 

Mijn (bij)vrouw (15)

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter