blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Een ‘laatste’ groet van Nel Dahlberg

door Stuart Rahan

Amsterdam-Zuidoost – Mezzosopraan en kinderarts Nel Dahlberg heeft zondag een klassiek concert cadeau gekregen van vrienden. In het Bijlmer Parktheater is een concert gehouden zoals Dahlberg dat altijd gewild had: met muziek door haar geschreven en gezongen door haar favoriete klassieke zangers en zangeressen, onder wie haar allereerste leerling, Martin Cornet.

 

nel_dahlberg_afscheid_Detailfoto

Mezzosopraan en klassiek componiste Nel Dahlberg neemt met een brede lach voor het afscheid van haar publiek in het Bijlmer Parktheater. Foto: Stuart Rahan

“Het is niet veel wat we voor je kunnen betekenen Nel, maar op deze manier kunnen wij tonen hoe waardevol je bent en hoe jouw muzikale bijdrage, je unieke composities gekoesterd worden”, sprak theaterdirecteur Ernestine Comvalius dankbaar de zieke Nel Dahlberg toe.

De sopranen Dieuwke Aalbers en Glenda Ossekoppele en baritons Hans Voschezang en Ludwig Wespel werden begeleid door pianist Ernst Paul Fuchs. Als verrassing zong Gerda Havertong het lied ‘Teri’.

Voor de pauze werden alleen nummers gezongen die gecomponeerd zijn door de Nel Dahlberg. De overvolle zaal gaf als waardering dan ook een staande ovatie. De vele bosi’s en brasa’s en prachtige bloemen volgden na afloop. Ondanks haar broze gezondheid bedankte Dahlberg toch even alle aanwezigen voor de overweldigende dag.

[uit De Ware Tijd, 13/09/2015]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter