blog | werkgroep caraïbische letteren

Echte Helden

Het comité 4 en 5 mei in Amsterdam Zuidoost organiseert op 10 december, de dag van de rechten van de mens, een lezing door Michiel van Kempen waarin mensenrechten centraal staan en opent de tentoonstelling Echte Helden.

echte-helden

Vanuit de betrokkenheid die het comité met dit thema heeft wordt er al een aantal jaren op de dag van de rechten van de mens een activiteit georganiseerd. Het programma van 10 december belooft een boeiende middag te worden waarbij verbindingen worden gelegd tussen het heden en verleden, tussen hier en daar.
De tentoonstelling Echte Helden is een serie portretten over helden uit het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog met hun roots in het voormalig Koninkrijk der Nederlanden. Bekende en minder bekende verzetshelden zijn door Herman Morssink, kunstenaar uit Zuidoost, op een treffende manier geportretteerd: Anton de Kom, George Maduro enz.

michiel-van-kempen

Michiel van Kempen. 

Programma
14.45 Inloop
15.00 Welkomstwoord en inleiding van de middag – Lauri Sweet, bestuurslid Comite 4/5 mei
15.10 Opening van de middag door Dagelijks Bestuurslid van de Bestuurscommissie in • Amsterdam Zuidoost, de Heer Urwin Vyent.
15.20 Lezing door Prof. Dr. Michiel van Kempen, hoogleraar Nederlands-Caraibische Letteren aan de UvA
15.40 Opening tentoonstelling in bijzijn van Herman Morssink
De middag wordt omlijst met muziek door Graziëlla Hunsel.
Afsluitend kunt u informeel napraten over het thema.

echte-helden2

De tentoonstelling is de komende twee maanden t/m eind januari te zien in het CEC gebouw. Aan de buitenzijde van het gebouw aan de Bijlmerdreef worden ze in ‘de etalage’ tentoongesteld, net voorbij de Smeltkroes.

comite-4-5-mei

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter