blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Dutch Gospel Arts Institute presenteert: BimRay Festival, New Gospel Experience

Op zaterdag 20 september vindt het BimRay Festival plaats op en nabij plein Hoekenrode te Amsterdam-Zuidoost. BimRay Festival is hét gratis zomerse gospelfestival in the open air waar alle stijlen van traditionele tot hedendaagse gospelmuziek elkaar ontmoeten: van negrospiritual tot aan salsa-gospel en van crossovers met soul en R&B tot aan hiphop.

Het festival wil niet alleen verbindingen leggen tussen gospelgenres maar ook tussen diverse muziekprofessionals, amateurs en buurt- en stadsgenoten van alle leeftijden.

 

Met o.a. Izaline Calister, Elvis E. & Friends, John Angoh, Sarah Jane, Ntjam Rosie, Hans Voschezang, Gospel Boulevard Small, Adlicious, Holland Got Soul meets Gospel, Soul Sound Formations en special guest saxofonist Mike Aremu

Presentatie Jeffrey Spalburg en Sylvana Simons
Zaterdag 20 september, van 12.00 – 22.00 uur, Hoekenrode, Amsterdam

Beeld-BimRay

BimRay Festival 2014
BimRay Festival is een gospelfestival dat voortkomt uit Gospel Festival Amsterdam en wordt dit jaar georganiseerd door Dutch Gospel Arts Institute (DGAI). DGAI wil met het BimRay Festival bijdragen aan de ontwikkeling van de gospelmuziek in Nederland en zet zich in voor de erkenning van dit muziekgenre als onderdeel van het Nederlands cultureel erfgoed.

BimRay Festival heeft als uitgangspunten: ‘New Gospel Experience’ en ‘Verbinding door uitzonderlijke ontmoetingen ì. Het festival biedt daarom podium aan alle mogelijke gospelmuziekgenres en verbindt amateur- en professionele beoefenaars en liefhebbers met elkaar. BimRay Festival geeft daarmee uiting aan de Nederlandse multiculturele samenleving en zet in op de participatie van alle groeperingen binnen Amsterdam.

Op zaterdag 20 september kunnen bezoekers de hele dag genieten van gospelmuziek, koren uit het hele land, beeldende kunst, workshops, talentvolle jonge singer-songwriters en dansers, fashion en Caribische, West Afrikaanse en Turkse hapjes.

In de geest van de gospelmuziek is het BimRay Festival voor iedereen maar het festival wórdt ook door iedereen gemaakt. Zo is er een zangworkshop van Elvis E. die afsluit met een optreden op het festival en op het kleine podium kunnen bezoekers zichzelf presenteren.

Programma (o.v.b., zie bimray.nl)
– Classic meets Gospel i.s.m. Koninklijk Concertgebouworkest en Bijlmer Parktheater
– Plug In and Sing: koren uit heel Nederland: o.a. Krin Sten, Soul Sound Formations
– Gospel voor Iedereen: deelnemers workshop Elvis E. in mass choir
– New Experience met o.a. Izaline Calister, Elvis E, John Angoh, Gospel Boulevard Small
– Holland Got Soul meets Gospel met o.a. Ntjam Rosie, Sarah Jane en Adlicious

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter