blog | werkgroep caraïbische letteren

Dutch Caribbean Book Club viert haar 5-jarig jubileum

Dutch Caribbean Book Club viert haar 5-jarig jubileum en nodigt u graag uit, om deel te nemen aan deze jubileumviering op zaterdag 11 november 2017 om 14.00 uur in Theater de Vaillant Den Haag. Verschillende schrijvers en dichters geven acte de présence op deze middag.

Walter Palm (Curaçao) is schrijver en dichter en ook een telg van de bekende Curaçaose muziekfamilie Palm. Naast gedichten heeft hij ook essays, toneelstukken en korte verhalen gepubliceerd. In 1971 debuteerde hij op twintigjarige leeftijd in het Antilliaanse tijdschrift Watapana. Walter publiceerde negen gedichtenbundels zoals Un boka di poesia, Een serenade voor mijn Shéhérazade en Sierlijke golven krullen van plezier.

.
Danitzah Jacobs (Curaçao) is culinair onderneemster en is al ruime tijd een begrip met haar event cateringbedrijf Màrshé Breda. Zij is te vinden op festivals zoals North Sea Jazz, Lowlands en Pinkpop. In 2013 wint Danitzah Jacobs met haar bedrijf de Dutch Caribean Business Pearl. Een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door OCAN.
Hier leert ze de fotografe Cainva Isenia kennen en samen nemen ze het initiatief om het inspiratie/kookboek ‘Power Queens: Culinair de wereld delen’ tot stand te brengen.

.
Rienaysa Aureliana Lamp-Antonia (Curaçao) komt uit een muzikale familie en heeft passie voor cultuur, muziek, dans, zang en gedichten schrijven. Reeds op jonge leeftijd nam zij deel aan songfestivals en heeft verschillende prijzen in de wacht gesleept. Rienaysa heeft als vocalist met ‘Dennis Aalse & Orkest’ en met Danny Janga tijdens zijn ‘My 5 years of expierence concert’ opgetreden op Curaçao. In 2006 wint Rienaysa met haar gedicht ‘Prehuisio infundá’ de gedichtenwedstrijd van Arte di Palabra.

.
Gershwin Bonevacia (Curaçao) is dichter, spreker en schrijver. Een ambitieuze en gedreven artiest met veel talent. In 2013 wint Gershwin zijn eerste literatuurprijs ‘Lettertype’ en is thans uitgegroeid tot een echte woordkunstenaar. Inmiddels verzorgt Gershwin voordachten voor organisaties als VPRO, NOSop3, Erasmus Universiteit, Google Inc., Bureau Jeugdzorg en ABN AMBRO. Zijn visie is jongeren bewust maken van de kracht van woorden. In 2017 debuteert Gershwin met zijn eerste dichtbundel genaamd Ik heb een fiets gekocht.

.
Libèrta Rosario (Curaçao) schrijft sinds haar zesde jaar. Eerst in het Papiaments en daarna ook in het Nederlands en Spaans. Ze was mede-oprichter en vice-voorzitter van Stichting Simia Literario. Naast haar vertaalwerk schrijft ze ook gedichten en verhalen. Libèrta heeft als freelance vertaler Spaans en Papiaments gewerkt voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ceso, OCAN, Logos en andere vertaalbureaus. In 2013 heeft Libèrta E Rais ku no ke muri van haar vader Guillermo Rosario in het Nederlands vertaald met de titel Onsterfelijk.

.
Laurindo Andrea (Curaçao) is ontwerper, stylist, visionair en eigenaar van de exclusieve avant-garde label Laurindo Love. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. In de jaren 90 won Laurindo een beurs van de prestigieuze merken Bischoff en Naf Naf. Zowel op Curaçao als in Nederland werkte Laurindo als creative director voor diverse exposities en evenementen waarbij de koninklijke familie aanwezig was. Sinds 2013 ontwerpt en vervaardigt Laurindo ook exclusieve tassen en andere leder accessoires, die een prominente plaats krijgen onder zijn label Laurindo Love.

.
Bookish Plaza is aanwezig met Caribische boeken.
Wilt u op deze middag aanwezig zijn? Meld u dan snel aan!
Praktische informatie
Datum: zaterdag 11 november 2017
Tijd: 14.00 tot 18.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Locatie: Theater De Vaillant, Hobbemastraat 120, 2516 JS Den Haag
Aanmelden: overmaking € 12,50 op NL37 INGB0004131845
t.n.v. M.V. Lacroes-Felesita o.v.v. ‘JubileumDCBC+uw e-mailadres’

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter