blog | werkgroep caraïbische letteren

Drongo taalfestival

Zaterdag 28 september 2013: Drongo festival; alles over meertaligheid  

Met o.a. Gerda Havertong, Abdelkader Benali, Charlotte Dematons, Stemmen van Afrika, Game Changers, Merlijn Twaalfhoven  

De tweede editie van het Drongo festival is op zaterdag 28 september 2013 in de Centrale OBA in Amsterdam van 10 tot 22 uur. Drongo is voor iedereen die leeft in de moderne meertalige wereld en daarin de weg wil vinden. Voor kinderen en ouders, studenten en docenten, taalprofessionals, beleidsmakers en taalfans!    

Het festival biedt o.a. een meertalen-informatiemarkt, voorleessessies, spoedcursussen en workshops, taallabs en speeltafels, lezingen, helpdesks, netwerkcafé, seminar van Concorde Group, De Dag van het Chinees en een kinder- en cultureel programma. Er is ook een Engelstalig programma voor ouders & kinderen. Het festival is gratis toegankelijk, met uitzondering van het theaterprogramma.  

Het Drongo festival programma biedt o.a.: Programma in het Theater van het Woord Voorlezen in meertalige gezinnen met lezing en voordrachten van Gerda Havertong en Abdelkader Benali. Stemmen van Afrika, lezing over de taalrijkdom in Afrika en het Caribisch gebied door Pieter Muysken en Mark Dingemanse. Game Changers talkshow met kopstukken over de toekomst van meertaligheid. The Air We Breathe speciaal voor Drongo gemaakt meertalig concert met Merlijn Twaalfhoven.   De Dag van het Chinees, door Confucius Instituut. Met o.a. spoedcursus Chinees, poëzie Chinees schrift   Seminar van Concorde Group voor tolken en vertalers – Meesters in meertaligheid (op uitnodiging) Kinderprogramma rond het Jaar van het Voorlezen: met workshops voorlezen, taalknutselen en voorleesestafette. 

Met o.a. Abdelkader Benali, Gouden Penseel winnares Charlotte Dematons en de VoorleesExpress    

Spellen en Labs: test en onderzoek je talenkennis, schrijf in vreemde talen, probeer eens Nederlandse gebarentaal en de tolkencabine Workshops met De Taalstudio, Stichting Taalvorming, Kentalis en Foyer Spoedcursussen in vele talen: o.a. Arabisch, Chinees, Fries, Spaans, Turks, Nederlandse Gebarentaal (NGT), Papiaments   Informatiemarkt met o.a. meertalige kinderboeken, logopedie, taalcursussen, taaltesten, lesmateriaal voor het leren van Nederlands, online cursusaanbod en helpdesks voor al je vragen. Lancering van de nieuwe website www.meertalig.nl English spoken program: o.a. ‘Raising Bilingual Children’ by Eowyn Crisfield  and a session by the British School of Amsterdam.  

Kijk voor updates en het volledige programma op: www.drongofestival.nl Volg Drongo op facebook www.facebook.com/Drongofestival en twitter www.twitter.com/Drongofest Datum: zaterdag 28 september 2013 Locatie: OBA, Centrale Bibliotheek, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam Tijd: 10.00 tot 22.00 uur Toegang: gratis entree voor kinderprogramma, informatiemarkt, spoedcursussen, labs en workshops Theater van het Woord programma per sessie: € 10,- Passe-partout voor 2 middag- of avondprogramma’s € 15,- (met OBA- en Stadspas 50% korting)

Kaartverkoop via www.oba.nl/activiteit en aan de kassa bij de OBA  

Het Drongo festival is een initiatief van de Taalstudio. Founding partners: Openbare Bibliotheek Amsterdam, De Nederlandse Taalunie, Stichting Lezen, Provincie Fryslân, Concorde Group, Confucius Instituut, binoq atana en QRA. Partners: Van Dale Uitgevers, Koninklijke Kentalis, Stemmen van Afrika, UNESCO, Foyer, Code expertisecentrum van Thomas More, Crisfield Educational Consulting Participanten: FORUM, Jaar van het Voorlezen, Radboud Universiteit Nijmegen, Europese Commissie, Platform VoorleesExpress, Europees Parlement. Mediapartners: Ouders Online, Onze Taal

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter