blog | werkgroep caraïbische letteren

Doutzen en Sunnery krijgen racistische opmerkingen over relatie

Schrijver Robert Vuijsje (Alleen maar nette mensen) gaat voor de Volkskrant in gesprek met bekende en minder bekende Nederlanders over de rol die hun afkomst speelt in hun leven. Deze week sprak hij met het DJ duo Sunnery James en Ryan Marciano. Zowel Sunnery James Gorré (Nederland, 1981) als Ryan Marciano de Lang (Nederland, 1982) hebben Surinaamse roots. Ze vormen als dj’s sinds vijftien jaar een duo. Ze behoren tot de populairste dj’s van Nederland en treden op over de hele wereld.

Sunnery James Ryan Marciano

Het DJ duo Sunnery James en Ryan Marciano

Sunnery, getrouwd met het Nederlandse topmodel Doutzen Kroes, geeft in het gesprek aan weleens met racisme te maken te hebben als het gaat om hun interraciale relatie. “Als ik met Doutzen over straat loop, krijgen we reacties. Blanke mensen vragen aan haar: wat doe je met die wilde aap? En zwarte mensen vinden dat ik mijn eigen volk verloochen. Ze zeggen: nu ben je succesvol en dan moet je met een blanke vrouw zijn, vind je ons niet goed genoeg meer?” aldus de DJ. Het stel is dit jaar vijf jaar getrouwd en heeft samen twee kinderen.

Over Zwarte Piet zegt Sunnery: “Ik heb niets tegen hem, maar als zo veel mensen er een probleem mee hebben, moeten we een gulden middenweg vinden.” Zijn collega Ryan zegt erover: ‘Ik ben ermee opgegroeid en heb er nooit raar naar gekeken, maar er moet nu iets gebeuren.” Lees het volledige interview in De Volkskrant.

[uit Waterkant.nl, 11 februari 2015]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter