blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Domper bij jubileumconcert Court Humaniteit

door Rosita Leeflang

Het is maar omdat enkele van de artiesten en koren die er zijn goede muziek hebben laten horen, dat er enigszins plezier te beleven was aan de avond. Want het jubileumconcert van Court Humaniteit vrijdag was een heel lange zit, vooral voor de vele ouderen die op de activiteit zijn afgekomen.

Het concert is precies om half acht ‘s avonds begonnen, maar is pas na half elf geëindigd. Waarmee er geen rekening is gehouden, is het opkomen en afgaan van koren, waarin redelijk veel tijd gaat zitten. Maar liefst vijf koren hebben hun bijdrage geleverd en drie van de zangkoren moesten drie keer het podium opkomen. Ook het aan elkaar praten van de avond heeft liet te wensen over. De mc heeft hele biografieën van de artiesten en koren gelezen en was daarbij niet altijd goed verstaanbaar.


Het mannenkoor Maranatha liet de kerk vibreren met zijn koorzang. (foto: Cedric Cooman)

Het Vrouwenkoor Maranatha heeft de eer gehad om de avond te openen. Dat is met twee mooie nummers gedaan. Jammer dat het koor zo onzeker klinkt, waardoor het mooie koorzang ietwat verloren gaat. De avond krijgt echter meer kleur en gezelligheid met het Jongenskoor Harmony. Met kinderlijke eenvoud en spontaniteit hebben ze enkele nummers zijn enkele nummers gezongen. Met hun choreografie krijgen de jongens het publiek aan het lachen. De allerkleinsten voorin kijken soms wat verloren om zich heen, maar swingen na een paar seconden ook vrolijk mee. Goede koorzang is van het Mannenkoor Maranatha gekomen. De bassen en tenoren doen de kerk haast vibreren en het publiek geniet zichtbaar. Met Humphrey and Friends is het feest compleet, als de vocale muziekinstrumenten worden bespeeld. Het laatste koor van de avond is Hope & Togetherness dat op de oude vertrouwde manier het publiek weet te bekoren. Solo-optredens komen van Jules Fullington en Helianthe Redan. De laatste brengt twee nummers van Stevie Wonder, en wordt begeleid door haar dochter Shanice Redan.

Kort na de pauze doet zich een incident voor, waarbij een jongeman een microfoon oppakt en zijn misnoegen uit dat er dingen in Gods Huis gebeuren die niet mogen, want een Court hoort niet in de kerk thuis, zei hij. Na zijn zegje, smijt hij de microfoon op de grond, waardoor het daarna totaal verkeerd gaat met het geluid. Het duurt zeker tien minuten om het publiek tot bedaren te brengen en het is de zang van het Mannenkoor Maranatha die de rust enigszins terugbrengt. Maar het voorval legt gelijk een domper op de rest van de avond. Aan het eind van de avond verontschuldigt de mc zich namens de organisatie en voegt eraan toe dat de Court in een slecht daglicht wordt gesteld.
Het concert van Court Humaniteit werd gehouden in de Grote Stadskerk en is in verband met het 90 jarig bestaan op zes augustus .

[uit de Ware Tijd, 30/05/2011]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter