blog | werkgroep caraïbische letteren

Dokteren in Suriname

Dokteren in Suriname is een verhaal apart. Voor veel Nederlandse artsen is Suriname een land vol contrasten. Wat je verbaast en inpalmt tegelijk. Vele bevolkingsgroepen leven naast en met elkaar. Ieder met hun eigen identiteit en toch voldoende ruimte biedend aan elkaar.

Competitie en competentie, coöperatie en concurrentie. Het is er. Je voelt het, je merkt het, maar op een of andere manier stoort het je niet. Als ware het een symbiose, het past in het land. Een bijzondere ontmoeting met enthousiaste collega’s voor wie wij veel bewondering hebben gekregen. De uitwisseling van kennis, gevoel, ervaringen en vaardigheden staan centraal.
Spannend om te doen en uitnodigend en interessant tegelijk om mee te maken. Een bron van positieve energie. Een relaas van Nederlandse huisartsen en psychiaters op werkbezoek in Suriname, zowel in Paramaribo als in de binnenlanden. Boeiende verhalen worden afgewisseld met romantische Surinaamse gedichten, sfeervolle fotografie uit het Suriname van rond 1920 en uit het Suriname van nu en smaakvolle lokale gerechten. Ook hebben wij hier Johan Ferrier willen herdenken door hem, in onze gedachten, enkele Anansiverhalen te laten voorlezen.

Dokteren in Suriname
prijs: € 29,95
200 pagina’s – hard cover / full color
ISBN 978 90773 22 475
NUR 870

Uitgeverij Mension
Tappersweg 85
2031 ET Haarlem
tel. 023-542 36 75
fax 023-235 423 712
info@mension.nl
http://www.mension.nl/

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter