blog | werkgroep caraïbische letteren

Documentairemaakster Ida Does weer in de prijzen

Met haar documentaire Nieuw Licht – het Rijksmuseum en de slavernij hebben het Rijksmuseum en documentairemaakster Ida Does de Award gewonnen voor Beste Feature Documentaire op het Belize International Film Festival 2021.

Het is de derde keer dit jaar dat het werk van Ida Does bekroond wordt. Eerder kreeg zij voor dezelfde documentaire een prijs tijdens het Imagine This Women’s International Film Festival in Brooklyn, New York. De film Drie Vrouwen, over slavernij en vrijheid werd bekroond tijdens het Independent Women Film Awards Festival in Los Angeles, USA.

Ida Does schrijft op 15 november 2021 op haar Facebook-Pagina:

“Ik voel me dolblij en nederig om in te zijn het gezelschap van zoveel getalenteerde Caribische en internationale filmmakers. Bedankt allemaal die deze film mogelijk heeft gemaakt, in uitdagende tijden van de voortdurende pandemie. Je weet wie je bent. Bedankt, mijn lieve familie en vrienden achter de schermen om altijd achter me te staan, zelfs tijdens mijn gekste reizen. Bedankt Rijksmuseum voor het openen van je deuren en het accepteren van de reis naar Nieuw Licht over de Nederlandse geschiedenis van de slavernij. Bedankt Andrew Millington , voorzitter van de jury voor uw oprechte reactie op onze film. Ik was ontroerd om je te horen spreken tijdens de sluitingsceremonie. Een speciale dank vanmorgen aan de jongste telg van de cast (Lekan) @TAG, die onze film nog meer magie gaf, in feite de ultieme magie om het script om te draaien.”

1 Trackback/Ping

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter