blog | werkgroep caraïbische letteren

DocuLab Suriname presenteert zes nieuwe films

Zes Surinaamse docu’s van aanstormend talent die een mooie inkijk leveren in het Suriname van nu

Op 15 juni staan zes korte documentaires op het programma: DocuLab Suriname. Ter gelegenheid van 40 jaar Onafhankelijkheid werden aankomende filmmakers uitgedaagd en aangespoord om een projectplan in te dienen om documentairecultuur voor het vertellen van eigen verhalen in Suriname te stimuleren. Zes plannen werden uiteindelijk gerealiseerd. Zes indrukwekkende verhalen. Ze worden vertoond in het Ketelhuis, Westergasfabriek, Amsterdam.

Shot uit Frits de Gids van Tessa Leuwsha

 

Programma

Blok 1 | 15:45 – 17:45 uur
Hidden World
The Sea Washes over Me

Blok 2 | 19:00 – 21:00 uur
I Am a Village
Frits de Gids

Blok 3 | 21:15 – 23:15 uur
Kownu Oloisi Lasi
Je kan toch lezen…

Kaarten kosten €7 per blok, Cineville is geldig.

Over de films

Je kan toch lezen… van Ananta Khemradj
Ananta (27) vraagt zich af waarom ze zo weinig weet over de roerige jaren ’80 in Suriname. Is het belangrijk om die geschiedenis te kennen? Of helpt het de Surinaamse samenleving juist verder om het er maar niet over te hebben, en vooruit te kijken?

I Am a Village van Ginny Roos
Wordt deze charismatische Kapitein van het Inheemse dorp ‘Gran Kreek’ met 600 inwoners de volgende President van Suriname? Voordat ze haar volk kan verenigen moet Angelique een persoonlijke kwestie oplossen…

Hidden World van Kenrich Cairo
Vader Amoksi heeft de gave om in het afgelegen Marron-dorp ‘Akuyutu Kondre’ in contact te treden met de dodenwereld. De doden rituelen dienen daarbij strikt nageleefd te worden om niet met de voorouders in conflict te geraken. Maar Amoksi is oud, en het wordt tijd om zijn kennis over te dragen aan zijn zoon, maar die heeft alleen maar interesse in zijn iPhone…

The Sea Washes over Me van Nancy de Randamie
Als er niet snel iets gebeurt zal Suriname op korte termijn te maken krijgen wat watersnoodrampen. Maar wat is de beste aanpak?

Frits de Gids van Tessa Leuwsha
Watsy (22) probeert de mooie Amelia het hof te maken, geheel volgens de tradities van zijn Marron-dorp. Deel van die traditie is dat je minstens twee vrouwen trouwt. Maar Watsy heeft moderne Westerse ideeën over romantische liefde, en één vrouw lijkt hem al hoofdpijn genoeg. Waarom ‘twee pakket hoofdpijn’?

Kownu Oloisi Lasi van Rosita Leeflang
Staat de ‘Kaseko Jazz’ op het punt verloren te gaan of kunnen we nieuw leven blazen in deze typisch Surinaamse muziek?

 

Voor kaarten klik hier

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter