blog | werkgroep caraïbische letteren

Dobru Neti in teken van Srefidensi

De Dobru Stichting houdt zondag samen met Souposo een nieuwe Dobru Neti. Deze avond staat in het teken van spoken word, poëzie, zang, dans en muziekoptredens. Net als tijdens de Dobru Neti in september staat de microfoon voor iedereen open.

Dobru

Roetoe Raveles, zoon van Robin Dobru Ravales, zegt dat het evenement een speciaal tintje krijgt aan de vooravond van Srefidensi: ‘In zijn gedichten maakte Dobru zich vooral ook sterk voor de eenheid en onafhankelijkheid van het volk. Het is mooi dat we zondag opnieuw kunnen stilstaan bij zijn gedachtegoed. Hopelijk vinden steeds weer nieuwe, jonge, getalenteerde artiesten en performers inspiratie uit mijn vaders werk.’

De R. Dobru Raveles Stichting werd in 1988 te Paramaribo opgericht om de culturele erfenis van de in 1983 overleden dichter en politicus in stand te houden. Tijdens de Dobru Neti kunnen allerlei thema’s ter sprake of ten gehore komen: van geloof en liefde tot politiek, economie en vaderland. Improvisatie, inspiratie en verrassing vormen de vaste elementen tijdens de avond.

Diverse optredens 
Vooraf is dan ook geen vastomlijnd programma samengesteld. Peter Waterberg is de conferencier van de avond. Ook de band van Ivor Mitchell is opnieuw van de partij, net als DJ Earl da Pearl. Daarnaast verzorgen Dominique, Djinti van Bosse en Young Benjamin zangoptredens en zijn er raps te beluisteren van Tattoo, Crazy G en Donavey. Zulile treedt op als spoken word artiest, Sombra draagt gedichten voor en er zijn comedy optredens van Romano Wip en Stoere vrouw.

Nikita Tjon-affo, manager van Souposo, kijkt uit naar het evenement: ‘Srefidensi geeft mij elk jaar weer een speciaal gevoel en Souposo bestaat zondag precies één jaar. Ik vind het een eer om met dit evenement onze verjaardag te mogen vieren. Tegelijkertijd ligt deze locatie min of meer voor de hand: het huis van Dobru staat naast Souposo.’

[van Starnieuws, 21 november 2013]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter