blog | werkgroep caraïbische letteren

Dobru-avonden spontaan en creatief

Beeld van de Dobru-modeshow

door Tascha Samuel

Paramaribo – “De eerste Dobru-avond op de SMS-pier was succesvol”, meent Rutu Raveles. Ter ere van zijn vader en het gedachtegoed dat hij heeft nagelaten, worden er tot vrijdag Dobru-avonden gehouden waarbij artiesten binnen de thema’s nationalisme, eenheid, liefde, armoede en strijden tegen onrecht optredens verzorgen.
Dobru Modeshow
“Dat zijn dingen waar mijn vader zich warm voor maakte”, geeft Raveles van de R. Dobru Stichting aan. “Het is echt een geweldige belevenis. Het zijn artiesten die ons als organisatoren en het publiek enorm hebben verrast. Scrappie met zijn a capella-optreden, Sombra die ons met zijn gedichten op het puntje van onze stoel liet zitten, maar soms ook heel erg liet lachen”, vertelt Raveles. De avond werd creatief aan elkaar gesproken door MC Complex, Adeiye Tjon (zoon van wijlen Henk Tjon). “Hij is ook een beetje ter ere van zijn vader erbij.”
S. Sombra
Er was op dinsdag ook een open mic night waarbij eenieder die wat had, aan zijn trekken kwam. “Ik hoop dat vandaag even leuk wordt als dinsdag. Toen kwam een artiest met zijn saxofoon, Ron Duysker met zijn trompet, en anderen die gezellig kwamen mee jammen. Enkele jonge professionele musici hebben de boel op stelten gezet. Het was echt leuk”, zegt Raveles enthousiast. Er worden geluidsfragmenten en beelden van Dobru getoond op de avonden. In een aparte ruimte zal een grote collectie houtsnijwerk geëxposeerd worden uit de privécollectie van Dobru.
[uit de Ware Tijd, 23/08/2013]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter