blog | werkgroep caraïbische letteren

Diversiteitsgedrein en Ramadangedram

door Freek van Beetz

“Dat kwaliteit ook tot gelding komt zonder ‘positieve actie’, maakte ik mee in mij werk op Curaçao. Het laatste kabinet van de Nederlandse Antillen telde 7 ministers: maar liefst 4 vrouwen, waaronder de minister-president. Capabele sterke politici, die hun positie op eigen kracht bereikten, zonder dat iemand had zitten turven of de gender verhouding wel klopte.”

Stantvastigheyt - gevelsteen I foto Aart G. Broek -

Stantvastigheyt – gevelsteen I foto Aart G. Broek –

Ik luister nog wel eens naar NPO Radio 1, alhoewel me dat jolige, vaak opgewonden toontje waarmee de Hilversumse actualiteitenzender vaak non-nieuws tot wereldschokkende gebeurtenissen verheft en waar persberichten van bevriende NGO’s als Greenpeace, Milieudefensie en Amnesty kritiekloos tot grove misstanden worden opgepompt, behoorlijk irriteert.

[…]

Kranten als de NRC vallen hun lezers nu al dagenlang lastig met ellenlange reportages over de geloofsbeleving van de in Nederland wonende moslims, tot en met recepten voor de Iftar-maaltijden aan toe. […] Het is een en al begrip voor de uitdagingen van het geloof, de religieuze beleving en het moskeebezoek. Nauwelijks een kritisch woord over de radicalisering in die kringen, de discutabele herkomst van financiën, de predikers met hun twijfelachtige boodschappen. Dat is nu kennelijk niet aan de orde.

Lees de column van Van Beetz hier op OpinieZ, 11 mei 2019.

 

 

on 11.05.2019 at 9:30
Tags: / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter