blog | werkgroep caraïbische letteren

Diversiteit is een feit, inclusie is een daad

Is de Auteursbond divers genoeg? Na het manifest over diversiteit en inclusie wordt nu een debat gehouden over de Nederlandse schrijversvakbond.

De Auteursbond wil een vereniging zijn voor iedereen die schrijft en daarmee zijn/ haar/ hen brood verdient. Maar als we kijken naar wie er daadwerkelijk lid is, blijkt dat een illusie. Waar is de nieuwe generatie schrijvers/ scenaristen/ vertalers/ journalisten die werkt vanuit een inclusief en divers perspectief? Waarom zit de Auteursbond niet op hun netvlies? Belangrijker nog, waarom reikt de horizon van de Auteursbond niet voorbij wat er al is?

Het antwoord op deze vragen komt alleen door het ongemakkelijke gesprek te voeren. Praat mee!

Met moderator Christ Keulemans. Gustaaf Peek geeft een keynote. Jenny Mijnhijmer – voorzitter van de Auteursbond draagt het inspirerende en prikkelende Manifest voor; panelleden zijn o.a. Shariff Nasr en Canan Marasligil.

Datum: 23 februari 2023, start om 14:00, eindigt om 16:00
Locatie: Boom Chicago, Rozengracht 117, Amsterdam

Manifest

Diversiteit is een feit, inclusie is een daad

De ledenvergadering van de Auteursbond heeft in juni 2022 de Code Diversiteit & Inclusie voor de culturele en creatieve sector onderschreven.
Wat te doen om zo’n code ook inhoud te geven, was vervolgens de vraag. Op verzoek van het bestuur heeft de commissie Diversiteit & Inclusie zich daarover gebogen, met een manifest als eerste resultaat.

Lees het manifest

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter