blog | werkgroep caraïbische letteren

Dít zijn alle winnaressen

van Bazaars Women of the Year Awards

Elk jaar viert Harper’s Bazaar de vrouwen die dat jaar een inspiratie vormden voor andere vrouwen. Women of the Year is in het leven geroepen om een licht te schijnen op de vrouwen die een rolmodel zijn voor zij die hun dromen nog moeten verwezenlijken.

In 2022, het jaar waarin Bazaar in het teken staat van impact en we te maken hebben met een complexe wereld met #metoo, oorlog en verschillende nationale crisissen, keken we in het bijzonder naar de vrouwen die een bijdrage leverden om de wereld inclusiever, respectvoller, duurzamer en mooier te maken. We presenteren, met gepaste trots, de winnaressen van de Women of the Year Awards van 2022.

Professor doctor Gloria Wekker (72) speelde sinds de jaren tachtig een grote rol in de opkomst van intersectioneel feminisme in Nederland. Haar bestseller Witte onschuld (2016) werd na de moord op George Floyd in 2020 weer zeer actueel. Gloria loopt de troepen altijd ver vooruit. ‘Ik denk dat ik hier ben gekomen om een brug te slaan tussen verschillende bevolkingsgroepen. Dat doe ik door te schrijven, door te denken, door te spreken.’ En daarmee is zij al jarenlang een inspiratiebron voor mensen die net als zij strijden voor een gelijkwaardige samenleving.

on 17.11.2022 at 15:24
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter