blog | werkgroep caraïbische letteren

Dit weten we tot nu over de zaak van Imanuelle Grives

door Constance van Amstel

De 34-jarige actrice Imanuelle Grives zit nog steeds vast in een Belgische cel. Ze is opgepakt wegens drugsbezit. Dit is wat we tot nu toe weten over de zaak.

 

Imanelle Grives

Opgepakt
Imanuelle werd zondag 21 juli opgepakt bij het Belgische Festival Tomorrowland omdat ze in het bezit was van een aanzienlijke hoeveelheid drugs. De actrice had volgens het Belgische OM 100 XTC-pillen, 20 gram cocaïne en ook nog flink wat ketamine en MDMA op zak. In haar airbnb-appartement werd nog veel meer drugs gevonden. Ze blijft sowieso tot vrijdag vastzitten.

Excuus
Vrijwel direct na haar aanhouding, maakte Imanuelle’s advocaat bekend dat de Nederlandse de drugs bij zich had ter voorbereiding op een rol. In een niet nader verklaarde filmproductie zou ze binnenkort een drugsdealer gaan spelen. “Ze wilde ervaren hoe het in zijn werk gaat en welke spanning erbij komt kijken.”, aldus haar advocaat tegen RTL Nieuws. “Maar ze heeft er niks van gebakken en is betrapt. Ze beseft nu ook dat het een hele domme actie is geweest.”

Geen strafvermindering
Het OM van Vlaanderen heeft via een woordvoerder laten weten dat Imanuelle ook ter voorbereiding op een rol geen drugs had mogen verhandelen. Het is en blijft een strafbaar feit. “Haar verklaring is nu onderwerp van verder onderzoek”, laat een woordvoerder weten aan Nu.nl.

(On)geloofwaardigheid
Van haar excuus wordt door showkenners tot dusver weinig geloofd. In RTL Boulevard zei Peter R. de Vries maandag: “Nee, dit vind ik niet heel erg geloofwaardig. Kijk, als je dat al wil doen, als dat nodig zou zijn, dan moet je dat natuurlijk heel anders inkleden en voorbereiden. Daar blijkt helemaal niets uit. Het blijkt niet helemaal uit het verhaal voor welke filmrol dat dan is.” Ook in Shownieuws twijfelen de experts: “Nou, ze had wel heel veel bij zich ook. Het was echt een wandelende apotheek als ik het begrijp, toch?“, vroeg Koos van Plateringen zich in de uitzending af.

 

Carrière
Imanuelle Grives brak in 2012 bij het grote publiek door met haar rol in de film Alleen maar nette mensen. Later was ze te zien in series als Vechtershart en Celblok H. Ironisch genoeg speelde ze in die laatste serie een gevangene. Twee jaar geleden deed Imanuelle ook mee aan Wie is de Mol. Binnenkort is ze te zien in een project dat Keizersvrouwen heet. De drugssmokkel zou ter voorbereiding op een rol daarin zijn. Echter heeft filmmaatschappij Dutch Filmworks volgens Peter R. de Vries tegen RTL Boulevard gezegd dat de opnames daarvoor al achter de rug zijn.

Rol in Spangas
In de jeugdserie Spangas speelde Imanuelle de laatste afleveringen een gymlerares, maar omdat de opnames nog lopen en zij in de gevangenis zit, kan ze niet bij de opnames aanwezig zijn. RTL Boulevard meldde woensdag dat omroep KRO-NCRV heeft gezegd dat “haar rol even een nieuwe verhaallijn krijgt”.

Voorarrest verlengd
Tijdens de eerste behandeling van haar zaak, heeft de rechter besloten dat Imanuelle Grives nog zeker een maand in voorarrest moet blijven zitten. Volgens RTL Boulevard heeft het Openbaar Ministerie ernstige bezwaren tegen de vrijlating van de actrice. Haar advocaten gaan niet in hoger beroep tegen dat voorarrest.

 

[van Televizier, 24 juli 2019]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter