blog | werkgroep caraïbische letteren
1
 

Dit is het nieuwe songfestivalnummer van Jeangu Macrooy

Birth of a new age is het nieuwe nummer waarmee Jeangu Macrooy Nederland in mei vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Dat is bekendgemaakt door organisator van het songfestival AVROTROS. De zanger presenteerde het lied tijdens een livestream, die onder meer te zien was in het BNNVARA-programma De Vooravond.

“Het lied is een ode aan iedereen die voor zichzelf opkomt en de kracht van zijn authenticiteit durft te vieren”, aldus Macrooy over het nummer. Hij zingt in het lied ook in de taal van Suriname, het Sranantongo. “Ik wilde iets doen met mijn afkomst, omdat ik daar mijn kracht uithaal”, zegt de zanger, die is geboren in Paramaribo. “Het is een eerbetoon aan mijn wortels.”

Het gaat om de tekst Yu no man broko mi, mi na afu sensi. “Het is gebaseerd op een oud Surinaams gezegde, ‘ik ben maar een halve cent, maar niemand kan mij breken'”, zegt Macrooy. “De halve cent was destijds het kleinste muntje. Het gezegde betekent: jij kunt denken dat ik klein en minderwaardig ben, maar ik ben niet kapot te krijgen.”

Lees hier het hele artikel op NOS.nl, 4 maart 2021

1 comment to “Dit is het nieuwe songfestivalnummer van Jeangu Macrooy”

  • Ik vind het een prachtig nummer en ben blij dat Jeangu Macrooy de 1e zanger is die het Sranantongo verweven heeft voor het Eur.Sing Festial. Daarmee geeft hij wereldwijd bekendheid aan het Sranantongo. Verder zingt hij over een NIEUW TIJDPERK waar wij naartoe gaan. Ik heb alleen lovende woorden voor Jeangu Macrooy.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter