blog | werkgroep caraïbische letteren

Diploma-uitreiking grootste theologische opleiding in Suriname

PARAMARIBO, 4 okt – De Stichting Evangelical School of Theology (EST) is de grootste theologische opleiding in Suriname. EST biedt sinds 2003 deeltijd theologische opleidingen aan op middelbaar en bachelor niveau. Op dinsdag 30 oktober zullen in een plechtige bijeenkomst zo’n 18 studenten van de middelbare opleiding, de basis theologische opleiding, hun certificate in biblical studies in ontvangst nemen. Daarnaast ontvangen de eerste 4 geslaagden van de vernieuwde opleiding HBO bachelor in theologie hun propedeuse.

Sint Augustinus. Schilderij van Antonio Rodriguez

 

EST wil door middel van Bijbels en theologisch onderwijs, onderzoek en publicaties de evangelische beweging versterken en verdiepen. De school biedt, aan mannen en vrouwen die zich willen bekwamen tot de dienst in de gemeente en de samenleving, verschillende theologisch studies aan. In al haar activiteiten beoogt zij de eer van God en de dienst tot de naaste.

De doelstelling van de verschillende onderwijsprogramma’s is naast het doorgeven van kennis en het trainen tot verschillende vaardigheden ook het scheppen van een kader ter bevordering van een christelijke levenswandel. Al het onderwijs van de EST moet uiteindelijk dienstbaar zijn aan de gemeente.

[van Waterkant, 4 oktober 2018]

Grote theologische Bibliotheek

EST heeft één van de grootste theologische bibliotheken van Suriname. De bibliotheek draagt zorg voor de wetenschappelijke informatievoorziening aan alle studenten en docenten van EST ten behoeve van onderwijs en onderzoek. Er is een breed scala aan boeken en artikelen aanwezig. De collectie omvat boeken, tijdschriften en thesissen over verschillende theologische onderwerpen. De nadruk ligt bij de twee voornaamste talen, Nederlands en Engels.

Openingstijden bibliotheek:
Maandag, Dinsdag en Donderdag van 8.00u – 15.00u
Woensdag en Vrijdag van 12.00u – 20.00u
Graag even vooraf bellen voor een afspraak.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter