blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Diepe gelaagdheid in ogenschijnlijk vrolijke muziek

Het zijn de drijfveren liefde en vrijheid die ten grondslag liggen aan het ontstaan van het vierde album van Flower to the People, Will It Go Round. In dit 13 songs tellende album worden deze oerdriften bezongen door de zwoele innemende stem van zangeres Fleur Tolman. De luisteraar kan zich laven aan swingende exotische klanken met veel snarenspel, percussie en trompetsoli. Verantwoordelijk voor dit zonnige format is de uit Suriname afkomstige gitarist cq. componist Frank Ong-ALok.

Het album is een aubade aan de liefde en de vrijheid. Meer nog een aubade aan het leven. Een doordacht muzikaal project waar de gelaagdheid niet alleen in de teksten schuilt maar zich voortzet in de diverse facetten die het album tot een auditief geheel smeden.

In een contrapuntisch vraag en antwoord klankspel worden de composities sober en verfijnd opgebouwd. Een muzikale microkosmos waarin invloeden van bachata, kaseko, salsa, son montuno en andere wereldmuziekstijlen hoor- en voelbaar worden. Dit mondt uit in dansbare luistermuziek zonder bombast onder de noemer Acoustic World Fusion. Een natuurlijk symbiotisch samengaan van ambachtelijk gespeelde organische muziek waarin voor de luisteraar steeds weer iets nieuws te ontdekken valt. Is het East meets West of North meets South? Zang Fleur Tolman, Gitaar Frank Ong-ALok, Basgitaar Orlando Milan, Percussie Wytze van der Zweep, Trompet Joep van Rhijn, Bert van Bommel, Gastzanger Oscar Harris, Viool Hector Krijbolder, Bandoneon Marion Mulder.

Om de cd te bestellen make men €17,- (incl.verzendkosten) over op rek. 1601.23.240 t.n.v. Frank Ong-ALok o.v.v. naam, adres en CD nr4. Uw exemplaar wordt dan zo spoedig mogelijk verzonden na ontvangst betaling.

De cd is ook te downloaden, klik hier

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter