blog | werkgroep caraïbische letteren

Dichter Karin Lachmising: 4 tips om poëzie te schrijven

Schrappen en schaven aan poëzie. Hoe doe je dat? Dichter Karin Lachmising geeft een inkijkje in haar werkwijze.

Karin Lachmising – Amsterdam, 9 november 2019 9de Caraibische letterendag 2019 in de OBA. Foto © Jet Budelman/Werkgroep Caraïbische Letteren

1. Zo vind je inspiratie
Waar haal je de inspiratie vandaan? Een vraag die mij vaak gesteld wordt. Die inspiratie vind ik zelf niet zo moeilijk. Er gebeurt genoeg om ons heen dat stof tot dichten geeft. Ik schrijf het op, spreek het in of schrijf een bron op waar ik iets uit haal. De volgende stap is veel spannender. Het vinden van de woorden. Woorden zijn naar mijn mening ontelbare pogingen om een verhaal vorm te geven en te duiden. Die de essentie proberen te vatten.

Die zoektocht naar ‘de inspiratie’ is waar ik het meest van geniet en waarmee ik het langst bezig ben. Zoals de uitdaging om de foto te schieten die het beeld is van wat je ziet, zo is het ook met het verwoorden van de inspiratie. 

Lees verder op de websitepagina van Schrijvenonline, 9 juni 2020.

on 16.06.2020 at 12:49
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter