blog | werkgroep caraïbische letteren

Dichter bij onze koloniale erfenis

Tropenmuseum presenteert een nieuwe poëtische programmareeks vanaf september

Beyond Walls, Read My World en het Tropenmuseum nodigen je uit voor Dichter bij Onze koloniale erfenis: een reeks poëtische interventies door dichters, schrijvers en spoken word artiesten rondom de tentoonstelling Onze koloniale erfenis.

In deze serie laten makers zich inspireren door een thema en een door hen gekozen ‘object’. Hun reflecties worden zowel visueel vastgelegd als voorgedragen in de vorm van een live performance waar jij bij mag zijn. In intieme setting gaan we na de performance met elkaar in gesprek.
 
Live performance & Filmreeks
De performances worden vastgelegd op film en geïntegreerd in een serie shortfilms van poëtische interventies die het thema, de performer, het ‘object’ en het publiek dichter bij elkaar brengt.

Data najaar 2023
Zaterdag 16 september Dalilla Hermans
Zaterdag 11 november Zaïre Krieger 
Zaterdag 9 december Robinson & Julia Jouwe 

Praktische informatie

Klik hier, ook voor tickets

Zaterdag 16 september

Dalilla Hermans
Dalilla Hermans (1986) is journalist, schrijver, theatermaker en (podcast-)host. Haar werk focust op storytelling, beeldvorming en representatie in brede zin. Momenteel is ze werkzaam als Trajectcoördinator voor de kandidatuur van Stad Brugge om Europese Hoofdstad 2030 te worden. Daarnaast werkt ze aan haar nieuwe theatervoorstelling ‘Queen, (M)other’, een expo en een nieuw boek. 
 

Dalilla Hermans

Dalilla Hermans

Zaterdag 11 november

Zaïre Krieger
Zaïre Krieger is afgestudeerd in Internationaal Recht en is journalist bij onder andere Dipsaus, Oneworld en Vice. Ze heeft als spoken word artiest voorgedragen in het Van Gogh Museum, tijdens TEDxAmsterdamWomen en ze is winnares van de Spoken Award 2019. Zaïre strijdt met woorden middels kunst voor een betere en inclusievere wereld. Begin september 2021 verscheen haar vertaling van de poëzie van Amanda Gorman. 

Zaïre Krieger

Zaïre Krieger

Zaterdag 9 december

Julia & Robinson Jouwe

Julia Jouwe (26) is activist, journalist en storyteller. Ze spreekt en schrijf over thema’s als dekolonisatie van taal en geschiedenis en klimaatracisme. Net als haar grootvader, oud-papualeider Nicolaas Jouwe, zet zij zich in voor het zelfbeschikkingsrecht van haar volk, de Papua’s. In 2019 richtte zij (mede) The Young Papua Collective op, een jongerenorganisatie gericht op talentontwikkeling en het behoud van de Papuacultuur. Robinson Jouwe (29) is pianist, zanger en componist. Hij studeerde aan het Conservatorium in Utrecht. Zijn zelfgeschreven jazzy popsongs gaan over eerste liefdes, roots in het mooie en verre West Papua en hoe disco onlosmakelijk is verbonden aan de LHBTI+ gemeenschap.
 

Julia Jouwe

Julia Jouwe

Robinson Jouwe

Robinson Jouwe

Dichter bij Onze koloniale erfenis 2022

Benieuwd naar de performances uit de reeks van 2022? Bekijk de video’s hier vanaf 31 augustus.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter