blog | werkgroep caraïbische letteren

Dichtbundel Algu pa mi tera

Algu pa mi tera is het debuut van Noëlgel Pinedo, op Curaçao vooral bekend onder zijn artiestennaam NØËL. Hij was 18 toen hij besloot om een boek te schrijven en het vervolgens zelf uit te geven. Dat is in 2017 inderdaad gelukt. Met hulp van Kathryn Prunetti en wijlen Diana Lebacs is dit mogelijk geworden: Algu pa mi tera: iets voor mijn geboortegrond, iets teruggeven aan mijn geboorte-eiland Curaçao.

Diana Lebacs (links) tijdens de presentatie van de dichtbundel in Curaçao, 2017

De gedichtenbundel is een compilatie van gedachten en ervaringen die NØËL heeft opgedaan gedurende 18 jaar dat hij op het eiland opgroeide. Een ‘jonge geest’ die over politiek, liefde, verdriet en verlies schrijft.
NØËL: “Het was belangrijk voor mij om mijn worden te publiceren, omdat ik voelde dat ik zo veel te zeggen heb en dit was de enige manier hoe ik toen kon en wilde communiceren. Mijn laatste woorden voor de mensen op mijn eiland. Ik was al jaren bezig met mijn artistieke ontwikkeling en toen ik de kans kreeg en de beslissing had genomen om mijn woorden te publiceren, aarzelde ik niet en pakte ik die kans.”

Vijf jaar later heeft NØËL zijn MBO diploma als Theateracteur behaald en is hij begonnen met de opleiding ATKA (Amsterdamse Toneel & Kleinkunst Academie) aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zijn doel is om op een dag zijn eigen productiehuis te hebben voor film en theater, dat wereldwijd zijn diensten aanbiedt. NØËL hoopt dat hij met zijn productiehuis wat veranderingen kan brengen in de film- en theater- en in de kunst- en cultuursector in Curaçao. Maar voor nu zal NØËL verder studeren en werken aan zijn toekomstige boek(en).

Algu pa mi tera is op Curaçao verkrijgbaar bij Mensings Caminada en Bruna en in Nederland via de auteur zelf door hem een bericht te sturen via Instagram of Facebook, of een mail te sturen naar: noelgelpinedoofficial@gmail.com


Op de Dia di Tula in Nederland, 2022, was NØËLs uitgave eveneens te koop. Foto © Enframe Digizine

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter