blog | werkgroep caraïbische letteren

Dertigjarig Jubileum Wijnand Stomp

Na een succesvolle wereldtour zet Meesterverteller Wijnand Stomp zijn jubileumjaar voort met een heel diverse reeks optredens. Vlak na de zomer begint hij aan zijn lievelingsvoorstelling: Jip en Janneke – verteld door Wijnand Stomp.

Wijnand Stomp

Recent rondde Wijnand Stomp een succesvolle wereldtour af in het kader van de internationale ‘Cultuurweek 2015.’  Klap op de vuurpijl van dit jubileumjaar is een lange reeks voorstellingen met als titel Jip en Janneke – verteld door Wijnand Stomp. Wijnand Stomp bewerkte hiervoor de bekende verhalen van Annie M.G. Schmidt en maakte er pakkende kindervoorstellingen van. De voorstelling is tussen 19 september 2015 en 8 mei 2016 te zien in theaters door heel Nederland.

19 sept 2015 t/m 8 mei 2016 ‘Jip en Janneke – door Wijnand Stomp verteld,’ naar Annie M.G. Schmidt, bewerkt door Wijnand Stomp. In: Amsterdam, Rotterdam, Leidschendam, Brielle, Antwerpen, Oudenbosch, Amstelveen, Hoofddorp, Hellevoetsluis, Veldhoven, Waddinxveen, Bemmel en Druten

Meer informatie over Wijnand Stomp of diens projecten? www.wijnandstomp.nl

Wijnand Stomp werd in 2013 verkozen tot Verteller van het Jaar & Pearl of the Dutch Caribbean ‘Art & Literature’ 2013. Hij maakte voor KRO Kindertijd de serie ‘Verhalen maken met Wijnand Stomp’ en een minidocumentaire over zijn gehandicapte dochter, ‘Serinde op dolfijnen reis’ Daarnaast is Wijnand Stomp regelmatig te zien met de tv-registratie van zijn theatershow ‘Floddertje’, een bewerking van het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Stomp schreef twee boeken en maakte 5 cd’s in meer dan 30 theatershows in zijn carrière.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter