blog | werkgroep caraïbische letteren

Derde werkpresentatie Alida Dors

Op 15 en 17 oktober is van choreografe Alida Dors, artist in residence bij MC, haar derde werkpresentatie te zien. Gedurende twee jaar krijgt zij bij MC ´lab-tijd´ om haar eigen stijl en tekentaal te onderzoeken. Uiteindelijk zal zij in het voorjaar van 2011 een eigen voorstelling maken, die in het MC Theater te zien zal zijn.

In het weekend van 20 en 21 februari 2010 gaf Alida een speciale presentatie van haar werk tot nu toe. Alida over de presentatie: ´Dit experiment betreft de deconstructie van het hiphopvocabulaire. Hoe kan ik die taal abstraheren? Hoe kan ik de kijker zich laten identificeren met de bewegingen en herhalingen die de dansers gebruiken om een verhaal te vertellen? Hoe kijk ik naar de wereld? Volg ik de geijkte paden of creëer ik mijn eigen weg? In hoeverre ben ik deel van een geheel zonder mijn identiteit te verliezen?´

Van 22 tm 25 april 2010 was Alida te zien op het festival Voorjaarsontwaken van Korzo productiehuis in Den Haag. Zij is gevraagd een nieuw stuk te creëren waarin zij verder doorwerkt op de reeks etudes die zij maakt voor MC.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter