blog | werkgroep caraïbische letteren

Derde Carla Atzema Soroptimistprijs in 2024

door Lydia Bongenaar

  Jaaa! We zijn al aan de gang met de voorbereidingen voor de derde versie van deze belangrijke journalistieke prijs.

  Heb je onder een steen geleefd of ben je net nieuw lid zijn? Dan even in het kort: De Carla Atzema Soroptimistprijs is de erkenning voor de beste journalistieke productie over de positie, de rechten of de economische zelfstandigheid van vrouwen. Iedereen die dit onderwerp met een publicatie op bijzondere wijze op de kaart heeft weten te zetten, kan zich nomineren voor de prijs. Een publicatie kan bijvoorbeeld een artikel, blog, column of boek zijn, een (foto)reportage, een vlog of een film, mits Nederlandstalig en in de afgelopen twee jaar gepubliceerd.

  De winnaar ontvangt een bedrag van € 25.000,- en een beeldje. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt door het Soroptimist Vrouwenfonds van de Unie van Soroptimistclubs in het Koninkrijk der Nederlanden en in Suriname.

  Organisatiecomité
  De organisatie is in handen van Lydia Bongenaar (club Eindhoven), Annemarie Doze (Young Soroptimist Amsterdam/Groningen), Astrid Landa (club Emmen), Manuella Nering Bögel (club De Bilt-Bilthoven) en Marleen Schlooz (Young Soroptimist Amsterdam). We zijn naarstig op zoek naar een Soroptimist in België en een Soroptimist in Suriname en/of van de Antillen die onze lokale ambassadeurs willen worden.

  Juryleden

  In april 2024 gaan we de prijs uitreiken in Pakhuis de Zwijger. Maar voor het zover is, moet er nog heel wat gebeuren. Houden jullie alvast de media in de gaten en kijk of je belangrijke journalistieke bijdragen over vrouwen tegenkomt. Je kunt de makers ervan alvast tippen dat de inschrijving voor de prijs per 1 september 2023 start.

  Om dit alles in goede banen te leiden, zijn we ook op zoek naar Nederlandse en Belgische juryleden. Als comité zijn we al in gesprek met organisaties van journalisten.

  Heb je tips voor ons? Laat het ons weten via casprijs@soroptimist.nl

  on 19.09.2023 at 14:15
  Tags: /

  Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter