blog | werkgroep caraïbische letteren

Depressie en intertekstualiteit in hedendaagse autobiografische literatuur

Op donderdag 27 september 2018 verdedigde Anne-Fleur van der Meer haar proefschrift Ladders naar het licht. Depressie en intertekstualiteit in hedendaagse autobiografische literatuur aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Autobiografieën over depressie kunnen een belangrijke rol spelen in het verspreiden van kennis over depressie – vaak volksziekte nummer één in de samenleving genoemd. Daarmee leveren ze een belangrijke bijdrage aan het publiek debat, én bieden ze belangrijke inzichten voor patiëntenorganisaties en het brede publiek. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Anne-Fleur van der Meer.

 

Lees hier verder over het proefschrift van Anne-Fleur van der Meer

1 comment to “Depressie en intertekstualiteit in hedendaagse autobiografische literatuur”

 • Hallo daar,

  Wat een prachtig stuk en triest ter gelijke tijd. Zoiets zou niet meer moeten kunnen helaas gebeurt het nog steeds. Het duizelt mij wel eens, hoeveel prachtige mensen zich depressief en ongelukkig voelen. Daarom is het goed dat mensen, zoals jij en ik de wereld een klein beetje beter maken. Iedereen natuurlijk op zijn eigen manier, maar dit stukje spreekt mij erg aan.

  Ik heb zelf een Blog over gezondheid en gratis cursussen over o.a. omgaan met depressie. Als je het leuk vind mag je eens op m’n site kijken: https://jouwnatuurlijkegezondheid.nl/2018/10/12/gratis-cursus-omgaan-met-depressie/ en zeggen wat je er van vind. En als je denkt dat dit voor mensen van waarde kan zijn, mag je het delen op sociale media of op je site met mijn link erbij. Niks moet overigens.

  Een hele fijn dag en wie weet tot spreeks!

  Edwin

Your comment please...

 • RSS
 • Facebook
 • Twitter