blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Denise Jannah eert Ella Fitzgerald

Het tribute album ELLA! Denise Jannah sings Ella Fitzgerald is uitgekomen. Het album bevat 14 songs, en is het logische gevolg op de succesvolle theatervoorstelling ELLA! waarmee Jannah volle theaters trok.

 

Denise-Jannah-Ella Fitzgerald

“Ik ben heel blij. Het is een erg mooi album geworden waar ik nu al een prachtige lovende quote over heb gekregen van de met meerdere awards bekroonde Amerikaanse jazzauteur, essayist en recensent Gary Giddings”, vertelt de zangeres.

Giddings schreef vele boeken en essays over jazz en produceerde in 1995 Jannahs eerste Blue Note-album. In 1992 schreef hij een paginagrote recensie over Jannah in de New Yorkse krant The Village Voice. Door dat artikel viel de aandacht van het Blue Note-label op haar, wat later resulteerde in een contract.

Denise Jannah vindt het onlangs opnieuw gehouden Suriname Jazz Festival een mooi festival dat niet alleen goed is voor de muziekliefhebbers, maar ook voor het toerisme. “Ik heb tijdens de eerste twee edities opgetreden”. Op dit moment is de zangeres begonnen aan een nieuwe serie van 31 voorstellingen in Nederland en België, terwijl ook Curaçao op het programma staat.

 

on 24.11.2015 at 17:12
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter