blog | werkgroep caraïbische letteren

Deel personeel Nola Hatterman wil af van Marcel Pinas

door Audry Wajwakana

Paramaribo – Personeelsleden van de Nola Hatterman Art Academy willen af van Marcel Pinas als leidinggevende op het instituut. Dit hebben zij in een brief aan de redactie van de Ware Tijd laten weten. Luciën Dubois, onderdirecteur Administratieve Diensten van het Directoraat Cultuur waaronder het instituut valt, bevestigt dat er spanningen zijn bij de Academie.

marcel_pinas_Detailfoto

Marcel Pinas. Foto: dWT Archief

 

Volgens de briefschrijvers geniet Pinas, die als coördinator Culturele en Creatieve Vorming de dagelijkse leiding op de academie heeft, privileges. Zo werkt hij maar drie dagen in de week, is hij vaak in het buitenland voor eigen zaken en zet hij het personeel op parttime basis in voor privéactiviteiten. Het ontevreden deel van het personeel heeft Cultuurdirecteur Stanley Sidoel per brief al om een andere leiding gevraagd.

“Toen het directoraat op de hoogte werd gesteld over de ontevredenheid is er een vergadering gehouden met de leiding van het instituut, de bond van het personeel onder leiding van Ronald Hooghart en de directie van Cultuur op het kantoor van directeur Sidoel”, zegt Dubois. Volgens hem waren partijen tevreden na de vergadering, van ruim drie maanden geleden. “De bond had een aantal voorstellen gedaan en die werden allemaal overgenomen voor de goede vrede en om er iets gezonds van te maken.”

Docent op het instituut, Kurt Nahar, kan zich niet terugvinden in de brief. “De dingen die er in staan, zijn allemaal pertinente leugens.” Volgens Nahar hebben enkele docenten en het administratief personeel er moeite mee dat Pinas de geldende overheidsregels ook bij het instituut toepast. Het personeel heeft volgens Nahar altijd geklaagd dat er niet goed leiding wordt gegeven aan het instituut. “Nu Marcel doorgaat met zijn voornemens om het instituut naar een hoger niveau te tillen, wordt hij steeds tegengewerkt.”

[uit de Ware Tijd, 15/04/2015]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter