blog | werkgroep caraïbische letteren

Debuutbundel van Matthijs Ponte

Matthijs Ponte debuteert met gemeenschap. Zijn poëzie is even politiek als speels, de ene keer filosofisch abstract, dan weer pijnlijk direct en concreet, en in alle registers waarvan hij zich bedient verraadt zich een grote interesse in de implicaties van de taal die wij gebruiken. Lees op www.halverwegechapbooks.nl vast het gedicht ‘naar beckett’, het laatste in gemeenschap. Of bij het online tijdschrift Samplekanon het gedicht ‘Tocht’.

Matthijs Ponte Antoine de Kom

Matthijs Ponte in Perdu aan tafel met Antoine de Kom op de avond over de dictator in de literatuur, 5 juni 2015.

 

Matthijs Ponte (1982) is filosoof, dichter en publicist. Hij is hoofdredacteur van Bananafish, de nieuwe uitgeverij ‘voor vreemd genoeg onvertaalde literatuur’. Hij was jarenlang lid van de Werkgroep Caraïbische Letteren, is programmamaker en medeoprichter van het internationale literatuurfestival Read My World, en maakt samen met Joost Baars de podcast VersSpreken. Naast poëzie schrijft hij op verschillende plekken over literatuur, filosofie en politiek.

Bestel nu gemeenschap van Matthijs Ponte
Halverwege Chapbook #8 is alleen de komende twee weken te koop

Tijd voor het achtste deel in de reeks Halverwege Chapbooks. U weet waarschijnlijk al hoe het werkt, maar zo niet: de komende twee weken heeft u de gelegenheid om €8,95 over te maken (€12,40 als u zich niet in Nederland bevindt) en zo gemeenschap van Matthijs Ponte aan te schaffen. Als die twee weken zijn verstreken, financieren wij met het verdiende geld de complete oplage van het chapbook.

 

U kunt het chapbook gemeenschap bemachtigen door binnen twee weken, dus uiterlijk 8 juli, het bedrag van €8,95 over te maken (€12,40 als u in het buitenland woont) op rekening NL56INGB0003581610 (BIC: INGBNL2A), tnv J. Baars in Amsterdam. Laat via post@halverwegechapbooks.nl wel even uw adres weten.

Met het geld dat we in twee weken ophalen, financieren we de complete oplage. We maken het bundeltje dus samen. Zo kunnen we altijd precies uitgeven wat we willen, en wat er nodig is. Poëzie uitgeven zonder budget: het kan als je het samen doet.

Boekhandels
Na 8 juli daarna is uw kans bij ons verkeken en bent u afhankelijk van de gelimiteerde voorraad van enkele on- en offline-boekhandels die exemplaren inkopen. Daar kunt u overigens soms ook terecht voor exemplaren van eerdere Halverwege Chapbooks. Zie hier voor een overzicht van boekverkopers. Boekhandelaars onder u: Halverwege Chapbooks kunnen met 30% boekhandelskorting worden besteld en worden uitgeleverd via de vervoerscentrale (of gewoon op de fiets, in Amsterdam). Recensenten die het chapbook willen bespreken, kunnen een recensie-exemplaar aanvragen. Voor beiden geldt: stuur even een mailtje naar post@halverwegechapbooks.nl.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter