blog | werkgroep caraïbische letteren

De wilde vaart: nieuw boek van Tessa Leuwsha

Op zondag 8 mei wordt ie ten doop gehouden: het nieuwe boek van Tessa Leuwsha: De wilde vaart.

De wilde vaart van Tessa Leuwsha vertelt in teksten en beelden over de kracht van de natuur en het universele belang van het koesteren van rolmodellen. Tessa Leuwsha en haar man Sirano willen de eeuwenoude Plantage Frederiksdorp behoeden voor verval, maar als het coronavirus uitbreekt dreigen ze hun bezit te verliezen. Ontmoedigd besluiten ze in een open boot op zoek te gaan naar hun eigen kern en de overlevingsdrift van een volk. Varend over meanderende rivieren en dichtbegroeide kreken ontmoeten ze in dorpen en op vrijwel verlaten plantages Inheemsen en nazaten van slaafgemaakten en contractarbeiders. Zij weten de economische malaise het hoofd te bieden, even vindingrijk als de vergeten helden die vanuit hetzelfde grillige landschap streden tegen elke vorm van overheersing

Tessa Leuwsha, sprekend in het Waaggebouw in Paramaribo, over haar vorige roman, Plantage Wildlust, op 2 april j.l.

Namens Tessa Leuwsha, de OBA en uitgeverij Atlas Contact nodigen we u van harte uit voor de boekpresentatie van De wilde vaart van Tessa Leuwsha op zondag 8 mei 2022, om 16:00 in Amsterdam.

Sanne Landvreugd. Foto © Michiel van Kempen

Tijdens de presentatie zal Nina Jurna Tessa Leuwsha interviewen en speelt Sanne Landvreugd op sax. Marcella van der Kruk, uitgever non-fictie bij Atlas Contact, zal moderator zijn.

De toegang is kosteloos, wel is aanmelden vereist.

U kunt u aanmelden voor de presentatie via de website van OBA.

We hopen u zondag 8 mei  te mogen verwelkomen!

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter