blog | werkgroep caraïbische letteren

De wereld heeft gezicht verloren: film van Kerseborn over Roemer

Astrid H. Roemer is een van de grote zwarte feministische vrouwen in Nederland. In de jaren ’70 kwam ze uit Suriname naar Nederland. Haar boeken, dichtbundels en toneelstukken kaartten schurende onderwerpen aan, zoals seksisme, discriminatie, racisme en homoseksualiteit. Cindy Kerseborn maakte over Roemer de film De wereld heeft gezicht verloren, die op 7 december a.s. in première gaat.

 

Ansichtkaart-Film-over-Astrid-H

Geen enkele schrijver uit de kolonieën heeft deze thema’s in Nederland zo scherp neergezet in de literatuur.  Roemer denkt niet in hokjes; de wereld is van ons allemaal.  Haar thema’s zijn nu actueler dan ooit.

Nadat eerder de eerste twee documentaires van het drieluik van Cindy Kerseborn in het OBA Theater werden vertoond, nu het sluitstuk: de documentaire over de Surinaams-Nederlandse auteur, ‘het vulkanisch veelvoud’, Astrid H. Roemer (Paramaribo 1947), onder de titel De wereld heeft gezicht verloren. Het drieluik van Cindy Kerseborn over Nederlandse schrijvers uit de West omvat verder documentaires over Edgar Cairo Paramaribo (1948-2000) en de recent overleden Frank Martinus Arion Curaçao (1936-2015). Meer informatie: www.cimakefoundation.eu.

 

Zie de trailer hieronder

 

Première

Locatie: OBA, Theater van ‘t Woord, Oosterdokskade 143, 1011 DL  Amsterdam
Datum: maandag 7 december 2015
Aanvang 20.00 uur
Entree: € 10,- met oba pas, stadspas en studenten: € 5,-
Kaarten bestellen: Klik dan hier

 

Sanne Landvreugd Sabrina Starke

Sabrina Starke zingt een tekst van Astrid Roemer, begeleid door Sanne Landvreugd op sax, concert als onderdeel van het project van Cindy Kerseborn over Astrid Roemer, 22 mei 2015 in het Amsterdamse Compagnietheater.

 

 

3 comments to “De wereld heeft gezicht verloren: film van Kerseborn over Roemer”

  • Indrukwekkende film over een indrukwekkende, mooie, ontroerende schrijfster.

  • Is deze documentaire ook ergens te koop?

  • Nee, nog niet. Vermoedelijk gebeurt dat pas nadat de documentaire op televisie is vertoond. We houden u op de hoogte.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter