blog | werkgroep caraïbische letteren

De verhalensalon rondom migratieverhalen

Oproep om mee te doen aan de verhalensalon rondom migratieverhalen

Yvette Kopijn (verzamelaar van levensverhalen en medeauteur van het boek Stille Passanten) wil u graag uitnodigen om deel te nemen aan haar verhalensalon.

Kopijn is door het museum Beelden aan Zee in Scheveningen gevraagd om een serie verhalensalons te verzorgen in het kader van de tentoonstelling The Unwanted Land. De tentoonstelling is een initiatief van kunstenaars die kinderen zijn van Nederlanders die ooit besloten om te emigreren. Op de tentoonstelling laten ze in hun kunst zien wat migratie voor hen betekent.

Op zaterdag 6 november nodigt Yvette Kopijn Javaans-Surinaamse en Hindostaanse 50+ers uit om in haar verhalensalon verhalen en herinneringen met elkaar uit te wisselen over hun migratie-ervaringen. In de verhalensalon worden herinneringen en verhalen uitgewisseld over de kindertijd in Suriname, de komst naar Nederland en het settelen alhier. Het uitwisselen van verhalen gebeurt aan de hand van meegebrachte foto’s en een dierbaar voorwerp.

De verhalensalon vindt plaats op zaterdag 6 november tussen 11.00-14.00 uur in het museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Er is plaats voor ca. 10 Hindostaanse deelnemers en 10 Javaanse deelnemers.

Heeft u interesse om mee te doen aan de verhalensalon? Neem u dan contact op met Yvette Kopijn: kopij005@planet.nl. U kunt ook bellen: 06 26955699. Voor de website van The Unwanted Land klik hier

Yvette Kopijn is van Indische afkomst en houdt zich ruim tien jaar bezig met het losmaken en vastleggen van levensverhalen van koloniale migranten in boeken, artikelen, tentoonstellingen, websites, verhalenworkshops en levensboeken. Zij was onder meer verbonden aan Imagine Identity and Culture, Het Indisch Huis en het Internationaal Archief en Informatiecentrum voor de Vrouwenbeweging (IIAV), waar zij inhoudelijk invulling gaf aan het project Haar Geschiedenis (zie www.haargeschiedenis.nl). Momenteel opereert Yvette Kopijn vanuit haar eigen bedrijf Verhalen Over Leven.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter