blog | werkgroep caraïbische letteren

De toekomst van ons Koninkrijk

Het Statuut is dit jaar 65 jaar jong. Om deze verjaardag te vieren en de samenwerkingskansen binnen het Koninkrijk te bevorderen organiseert InterExpo op 11 en 12 december het 30e jubileumcongres en handelsmissie in de diverse salons van Hotel Des Indes, in Den Haag.

De afgelopen 65 jaar hebben Nederland en de Caribische Koninkrijkspartners vaak tegenover elkaar, en niet naast elkaar, gestaan bij de behartiging van hun belangen. De Koninkrijkspartners kwamen elkaar veelal tegen bij geschillen en conflicten. Het is dan ook begrijpelijk dat de politieke verhoudingen binnen het Koninkrijk vaak werden gekenmerkt door wederzijds onbegrip, wantrouwen, irritaties en frustraties wanneer zaken -in de eigen optiek- niet ten goede veranderden.

Het torentje / Den Haag - foto Aart G. Broek
Het torentje / Den Haag – foto Aart G. Broek

Daarom is de viering van 65 jaar Statuut een mooie aanleiding om het begin van een nieuwe relatie tussen de Koninkrijkspartners te markeren. Een relatie die harmonie en gezamenlijke meerwaarde stimuleert en conflicten mijdt. De tijd is aangebroken om, los van historische frustraties en irritaties, samen te zoeken naar een gemeenschappelijke Koninkrijksbenadering ten aanzien van de kansen en de uitdagingen die de mondiale ontwikkelingen met zich meebrengen. De nieuwe uitdagingen waar wij met zijn allen voor staan vereisen een creatieve aanpak en een gezamenlijke toekomstvisie die in het hele Koninkrijk gedragen wordt.

Paleis van de gouverneur van Curaçao / foto Aart G. Broek

Wilt u samen met andere hoogwaardigheidsbekleders en prominenten uit het zakenleven de 65-jarige verjaardag van het Statuut vieren en nadenken hoe we de complementariteit van de verschillende landen in ons Koninkrijk ten volle kunnen benutten? Schrijf u hieronder dan in voor het 30e congres en handelsmissie op 11 en 12 december 2019 in Den Haag.

Contact: Peter Oerlemans / peter@interexpo.biz ; voor het programma open onderstaande pdf

regeringsgebouwen Aruba / foto Aart G. Broek

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter