blog | werkgroep caraïbische letteren

De tien gevaarlijkste landen voor meisjes en vrouwen

Drie jaar geleden spraken wereldleiders af om vóór 2030 alle vormen van discriminatie en geweld tegen vrouwen en meisjes wereldwijd uit te bannen.

Norva Sling - Na kaminda pa Lus I Op weg naar het licht - 1997 - foto Aart G. Broek - www.klasse-oplossingen

Norva Sling – Na kaminda pa Lus I Op weg naar het licht – 1997 – foto Aart G. Broek – Landhuis Bloemhof Curacao

Vrouwen moeten tegen die tijd vrij, veilig en op gelijke voet met mannen kunnen meedraaien in de economie, politiek en maatschappij. Dat is een ambitieus doel en er is nog een lange weg te gaan. De Thomson Reuters Foundation deed onderzoek naar de veiligheid van vrouwen wereldwijd en maakte een top 10 gevaarlijkste landen voor vrouwen. En daar zit ook een heel verrassend land tussen!

Lees hier verder op de website van PLAN international

Giovanca en Plan International Nederland

Zangeres en model Giovanca is Plan-kindsponsor sinds haar middelbare-schooltijd en sinds 2010 een van de meest toegewijde ambassadeurs van Plan International Nederland. In maart 2011 bezocht ze een van haar sponsorkinderen in Ghana.

Giovanca behoort tot de grote muzikale talenten van Nederland. In 2008 debuteerde ze met haar succesvolle debuutalbum ‘Subway Silence’. Zowel het publiek als de critici waren onder de indruk van haar soulvolle stem en charisma, het album werd goud en Giovanca werd onderscheiden met de Zilveren Harp voor meest veelbelovende jonge artiest. In de daaropvolgende jaren leverde Giovanca haar albums While I’m Awake’ en ‘Satellite Love’ af en verlegde haar grenzen naar het buitenland, met name naar Japan. Sinds 2016 presenteert Giovanca ieder weekend het VPRO muziekprogramma ‘Vrije Geluiden’ en in april van dat jaar beviel ze van een dochter, Jesamy.

“Meisjes krijgen op nog te veel plekken in de wereld niet of nauwelijks de kans om zich te ontwikkelen. Ze worden niet opgeleid, klein gehouden, misbruikt, geschaad en de straat op gestuurd. Alleen omdat ze meisje zijn. Ik heb het voorrecht gehad een paar jaar geleden de Ghanese Bernice te ontmoeten, die ik sinds haar vierde heb gesponsord. Het was zo fijn om te zien dat zij kansen heeft gekregen en benut en dat ze uitgroeit tot een krachtige vrouw. En dat is waar het bij Plan Nederland om gaat.”

on 08.03.2019 at 12:33
Tags: / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter