blog | werkgroep caraïbische letteren

De Surinaamse keuken: geef me een br…

door Peter Sanches

Ik kwam gisteren dit nieuwe kookboekje tegen in de boekhandel. Ik geef het een ster voor inspanning en daarmee is ook alles gezegd. Het Sranan en Sarnami zijn niet juist weergegeven in het boekje. Het is Hindostaans en niet Hindoestaans en meer van dit soort lelijke fouten. Hoe simpel is het niet om een redacteur met kennis van zaken hierop te zetten.

de surinaamse keuken

Toen ik de recepten ging lezen werd ik er niet vrolijker op. Je mag natuurlijk experimenteren maar als je mensen kennis wil laten maken met de traditionele keuken dan moet je dicht bij de bron blijven. Zo horen in Surinaamse pasteitjes geen rode en sperziebonen thuis. Laat staan paprikapoeder en worcestersaus. B.B. met R. met masala, mushroomsaus, wocestersaus en winterwortel. Heri heri is niet een eenpanvisgerecht. En het is Pom en niet Pom tajer nanga fouroe. Hier gaat er ook geen paprikapoeder en worcestersaus in mevrouw.
Na al deze onzin kon ik het niet meer opbrengen om verder te lezen en dacht ik geef me een grote br…

 

[van Facebook]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter