blog | werkgroep caraïbische letteren

De suiker die niet zoet was

140 Jaar geleden bracht het schip Lalla Rookh migranten uit India naar Suriname. Daar kwamen ze te werken op de suikerplantages. Deze migratie wordt jaarlijks herdacht en gevierd, zowel in Nederland als in Suriname. Ter gelegenheid hiervan verschijnt op 28 mei de debuutroman De suiker die niet zoet was, van Safdar Zaidi. Hij presenteert het boek feestelijk in studio B (eerste verdieping) in de Centrale Bibliotheek Den Haag.
De suiker die niet zoet was is het verhaal over een Nederlands, jong stel in Den Haag, met wortels in India en Suriname. Omdat de relatie lijdt onder depressiviteit van de man, gaat hij op zoek naar alternatief geluk. Dan maakt het verhaal een wending naar India, 1873, en vertelt van arme boeren die besluiten naar het land van Shri Ram te reizen, eerst naar Calcutta, dan over het Zwarte Water naar Suriname. Een avontuur dat niet goed afloopt. Terug in 2013 begrijpt de hoofdpersoon door dit verhaal zijn eigen verleden beter. Een roman over liefde, vriendschap en vertrouwen, waarin vrouwelijk leiderschap centraal staat.
Datum
dinsdag 28 mei 2013 19:00 tot 22:00

 

Programma
De roman wordt belicht door wethouder Marjolein de Jong en professor Chan Choenni, hoogleraar Hindostaanse migratie, VU. Tanja Jadnanansing, Tweede Kamerlid, portefeuille Voortgezet Onderwijs, Beroepsonderwijs, neemt de roman in ontvangst. Pearl, Haags talent uit de gayscene, beeldt een scène uit de roman uit, en Celine Wadier, Franse zangeres, zingt twee liederen uit de roman.
Reserveren
Wilt u de presentatie bijwonen? Reserveer dan van tevoren een plaats. Dat kan bij hannabaran media productions, e-mail hannabaran@hotmail.com, of via  tel. 0641 84 04 34.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter