blog | werkgroep caraïbische letteren

De stilte van het ongesproken woord op Curaçao

De stilte van het ongesproken woord
Willemstad – Gedichten van Surinaamse en een Antilliaanse dichter op muziek gezet, dat is het bijzondere kijk-en-luister boek dat deze week gepresenteerd zal worden. Shrinivási, de poëet met Surinaamse roots, maar al lang op Curaçao werkzaam en woonachtig, is een van de drie dichters van wie enkele gedichten op muziek zijn gezet.

Shrinivási. Foto © Ruth San A Jong

Shrinivási. Foto © Ruth San A Jong

De componist en musicus Dave MacDonald heeft gedichten gekozen van Trefossa en Dobru, naast de eerder genoemde Shrinivási; hij meent dat via muziek hun poëzie nog verder kan reiken. “Zoals hun gedichten mij innerlijk geroerd hebben, zo wilde ik graag die ervaring ook aan anderen doorgeven.”
Bij de presentatie van dit dvd-boek kan het publiek ervaren of hij gelijk heeft gekregen. De presentatie is op donderdag 26 juni in de nationale Frank Martinus Arion bibliotheek, van 18.00 – 19.00 uur. Na een inleiding door Nel Casimiri, zal Shrinivási enkele vragen beantwoorden en zullen er enkele fragmenten uit de dvd vertoond worden. Toegang is gratis. Het dvd-boek is tegen een speciale actieprijs te koop.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter