blog | werkgroep caraïbische letteren

De stilte van het ongesproken woord

IKO-Foundation vraagt de medewerking van het publiek voor het unieke project De stilte van het ongesproken woord [Tiri fu den wortu di no taki]een dvd-in-boek.

Shrinivási

 

Poëzie van drie roemrijke Surinaamse dichters Dobru (R. Raveles) Trefossa (Henny de Ziel) en Shrinivási (Martinus Lutchman) is verwerkt tot prachtige muziek. Dave MacDonald (singer/songwriter) componeerde muzikale gedichten die worden vertolkt door een groep artiesten met een hoog X-Factor gehalte. waaronder DesRay Manders, Claudia Ritfeld, Julia L’oko, Martin Buitenhuis, Zanillya, Raj Mohan, Sim’Ran, Norman van Geerke en Sarah-Jane Wijdenbosch.
Artiesten en musici hebben deze nieuwe manier van documenteren van de rijkdom van gemeenschappelijk cultureel erfgoed met grote inzet ondersteund. Het bijzondere optreden is te zien op de dvd. Deze verschijnt samen met een boek met daarin exclusieve informatie over de dichters en hun oeuvre.
Vooral jongeren kunnen hierdoor – via het onderwijs in Nederland, België, Suriname en Curaçao – op een eigentijdse manier kennis maken met dit muzikaal bewerkte erfgoed.

De stilte van het ongesproken woord – dvd-in-boek – kan alleen met jouw ondersteuning worden afgerond. Help dus mee en doneer…. ! Op deze site staat er meer informatie.

; ;

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter