blog | werkgroep caraïbische letteren

De stille plantage als poster

Van Albert Helmans De stille plantage, de eerste moderne slavernijroman, is nu een poster verschenen die gebruikt kan worden in het onderwijs.

De poster is een productie van het collectief De Alphaman, dat gratis posters, blogs en video’s voor het onderwijs aanbiedt. De posters vatten de kernmomenten van een roman samen. Zij kunnen door onderwijsgevenden op groot formaat gedownload worden om in de klas te worden opgehangen, of door iemand worden ingelijst en boven het eigen bed gehangen. Zo verschenen eerder posters van o.m. Karel en de Elegast, de Max Havelaar, De Avonden van Gerard Reve, Nooit meer slapen van W.F. Hermans en Oeroeg van Hella Haasse. De nieuwe poster is de eerste van een niet-Nederlandse auteur.

De nieuwe poster van De stille plantage is eerst verschenen als achterpagina van Absinth, het tweemaandelijkse tijdschrift van de afdeling Neerlandistiek van de Universiteit van Amsterdam. De poster kan gebruikt worden ter ondersteuning van de nieuwe, op het onderwijs gerichte uitgave van De stille plantage, die onlangs verscheen in de reeks Tekst in context (klik hier voor meer informatie) en hier voor een bespreking, ‘De stille plantage en onze kijk op slavernij’ door Marc van Oostendorp.

Klik hier als je de poster wilt downloaden

Klik hier voor de site van De Alphaman

Lees hier een bespreking van deze uitgave

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter