blog | werkgroep caraïbische letteren

De opvolger van het kinderboekdebuut dat gelijk een Zilveren Penseel pakte

Daar is-ie dan: Trobi van Brian Elstak en Esther Duysker, de opvolger van Tori!, het verrassende kinderboekdebuut dat met een compleet eigen stijl menig kinderhart én een Zilveren Penseel veroverde. Daarmee is het in de running voor het Gouden Penseel — de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van het jaar. De jury noemde Tori: “Een ode aan de kunst en de verbeelding. Een verhaal over het vertellen van verhalen dat zich ontwikkelt tot een stoer en dwaas avontuur dat van de pagina’s afspat.”

En nu is er de opvolger — we present you…

In Trobi komen de dappere mensenkinderen Cel, Bones en Zi weer in de problemen: de tijgerklauw met de kracht van honderd tijgers is van hen gestolen. Tijdens hun zoektocht stuiten ze op reptielen met samoeraizwaarden, een grote glibberige octopus en een oude aap met een goudkleurige kimono. Typisch Elstak dus — deze keer in samenwerking met theaterschrijver Esther Duysker.

De presentatie in de OBA op 21 september 2018. Foto © Kim Blackburn

Beeldend kunstenaar Brian Elstak (1980) is een verhalenverteller pur sang. Eerder werk van hem was te zien bij De Correspondent, The Black Archives en in het Stedelijk Museum, maar ook op albumcovers en in videoclips. De verhalen die hij zijn eigen kinderen voor het slapengaan vertelt, heeft hij nu opgeschreven en geïllustreerd.

 

Foto © Kim Blackburn

Esther Duysker (1985) is scenarist en toneelschrijfster. Ze schreef o.a. de theatervoorstelling Hatta & De Kom (genomineerd voor een BNG Bank Theaterprijs) en bewerkte het veelgeprezen A Raisin In The Sun en Othello.

 

De presentatie in de OBA op 21 september 2018. Foto © Kim Blackburn

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter