blog | werkgroep caraïbische letteren

De Nationale Voorleesdagen

door Kari van der Heide

Het zijn de Nationale Voorleesdagen. Voorlezen is veel meer dan een boek openslaan en de woorden oplezen. Voorlezen is fantasieontwikkeling, geborgenheid, samen zijn, echte aandacht, taalontwikkeling, leren over onze mooie aarde en al haar bewoners. Voorlezen is een van de belangrijkste onderdelen van thuisonderwijs. Deze boeken verslinden wij thuis (0-6 jaar), met belangrijke thema’s als diversiteit, geaardheid en milieu.

Toen ik de bibliotheek van Isaya (5) & Alela (2) liet zien op mijn Instagram stories werd ik overladen met berichtjes of ik hun favoriete kinderboeken wilde delen op de blog. Super leuk en jaaa! Natuurlijk wil ik dat! Het was alleen even zoeken naar een format, want de lijst met favoriete voorleesboeken is groot & altijd groeiende. Maar ik ga het als volgt doen: dit is een verzamelblog, net als de blog met het houten speelgoed van de meisjes, die ik up to date houd. Als er een nieuw favoriet kinderboek bij komt, zet ik deze in de blog. Benieuwd welke voorleesboeken er tot nu in staat? Lees dan gauw verder!

Volg deze link om naar columns by Kari te gaan en de column te lezen.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter