blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

‘De lachende derde, dat is mijn rol’

Edgar Burgos (65) wist: als je Surinaamse muziek breed toegankelijk wilt maken, moet je er niet al te veel peper in doen. ‘Die hiphopjongens komen nu naar me toe om te zeggen dat ik hun held ben.’

door Robert Vuijsje

Edgar Burgos kwam van Suriname naar Nederland met een strategie. ‘Ik vergelijk muziek met eten. Je kunt roti maken met veel madame-jeanettepepers erin. Surinamers vinden het geweldig en de Nederlanders rennen weg, op zoek naar water. In Nederland wonen niet veel Surinamers. Maar wel meer dan vijftien miljoen Hollanders.

‘Toen ik begon, in de jaren zeventig, gingen Surinamers in Nederland naar hun eigen feesten. Je had Javaanse feesten en Hindostaanse en creoolse. Bij mij kwamen voor het eerst mensen van alle afkomsten naar hetzelfde feest. Ik wilde een artiest worden, niet alleen een muzikant. De volgende stap zetten, naar de Nederlanders.

Lees hier verder in de Volkskrant, 4 maart 2019.

 

 

on 09.03.2019 at 13:17
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter