blog | werkgroep caraïbische letteren

‘De kracht van storytelling’: tweemaal zoveel deelnemers

De vakantieworkshop ‘De kracht van storytelling’ is gisteren van start gegaan in het Naks-gebouw in Paramaribo. De workshop is in twee groepen verdeeld, omdat zich dit jaar twee maal zoveel deelnemers hebben aangemeld. In de eerste groep deden 45 kinderen tussen de leeftijd 7 en 10 jaar mee.

Tanuya Manichand

Tanuya Manichand

‘Het aantal deelnemers is meer dan dat we verwacht hadden’, vertelt de coördinator Tanuya Manichand. ‘We hadden gemikt op 25 kinderen. Bij de volgende groep kinderen van 11 tot 17 jaar, hebben we hetzelfde aantal’, vertelt Manichand. De workshop wordt ook gehouden op Sana Budaya, Lelydorp en Commewijne.   De kinderen krijgen tijdens de workshop de tools uitgereikt om een verhaal krachtig en interessant te vertellen. ‘De bedoeling is dat middels deze tools de kinderen een verhaal binnen een minuut kunnen vertellen’, aldus Manichand aan Dagblad Suriname.

Paul Middellijn2

Paul Middellijn

‘Storyteller’ Paul Middellijn vertelt dat kinderen veel meer moeten gaan lezen en ook veel meer moeten vertellen. ‘Het lezen is in het verlengde van vertellen’, aldus Middellijn. De workshop ‘De kracht van storytelling’ wordt verzorgd door Sranan Tori Academia. Dit project levert een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van jonge volwassenen en eveneens aan de overdracht van waarden en normen. Het geheel is een tool om de capaciteit te vergroten bij jonge mensen middels een hernieuwde kennismaking met de schoonheid en functionaliteit van een goed verteld verhaal. [uit Dagblad Suriname, 19-08-2014]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter