blog | werkgroep caraïbische letteren

De kathedraal

Samen met Curaçaose jongeren en stichting Fundashon di Artista bouwt Herman van Bergen de Kathedraal van Doornen, een uniek en duurzaam kunstwerk met aandacht voor de destructieve èn creatieve kant van de mens.

Een hommage aan de natuur, aan de Arawakken die oorspronkelijk op Curaçao woonden, en aan de inwoners van west-Afrika die naar Curaçao werden verscheept. Een labyrint voor de huidige en toekomstige generaties inwoners en toeristen. De Kathedraal wordt geopend op 2 februari 2020: 0202 2020.

Op 15 december 2012 werd het symbolische eerste blok van de Kathedraal van Doornen gelegd door Michèle Russel Capriles, destijds voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied. De bouw en het onderhoud zijn is in handen van Curaçaose jongeren. Ze zorgen voor de aanvoer van de sumpiña-takken, maken er blokken van en bouwen de muren van het kunstwerk blok voor blok op. De Kathedraal van Doornen heeft een omvang van 20 bij 20 meter en is 10 meter hoog. Het kunstwerk staat op het terrein van Landhuis Bloemhof.

Zie de website Kathedraal van Doornen

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter