blog | werkgroep caraïbische letteren

De Hype en de Mythe rond de zwarte man

Roman van William Mettendaf

Op nieuwjaarsdag wordt Roy Madretsma wakker. Zijn bed voelt groot, leeg en koud. Hij doet zichzelf een belofte: dit jaar vindt hij een geliefde. Maar een zwarte man die op jacht is, loopt tijdens het daten tegen een muur van vooroordelen aan. Slaagt Roy erin die hindernis te nemen bij het vinden van een partner? En lukt het hem tijdens zijn zoektocht zijn eigen vooroordelen en tekortkomingen te overwinnen?

mettendaf-de-hype

William Mettendaf zegt van zichzelf: “Ik ben een in Nederland woonachtige Surinaamse theatermaker. In mijn stukken leg ik vaak de nadruk op het overwinnen van moeilijkheden. De Hype en de Mythe rondom de zwarte man is mijn debuutroman.”

Uit het boek

Om acht uur ‘s avonds maak ik de balans op van een jaar daten. Ik zit op gewicht, schommel tussen mijn ideaal- en streefgewicht. Mijn lijf ziet er strak uit met een gezonde vetlaag. Sinds het grote debacle in april heb ik heel wat succesvolle en soms minder succesvolle dates gehad. Ik had verschillende methodes uitgeprobeerd.

Ik heb met nicht Regel afgesproken. We gaan naar een knalbanket. Een grote salsa en tango party.

21:00 uur

Hugo Boss pak, ondergoed van Marlies Dekkers, Kenzo hemd, Armani riem, vlinderdas van pure zijde, sokken van Suizanyl met overwegend wol. En glim-schoenen van de oude van Bommel. Parfum van Giorgio Armani: ‘Attitude’, intens en toch zacht van geur. Volgens nicht is het een combinatie van elegantie en mannelijkheid, kracht en sensualiteit. Dit alles ligt en hangt klaar in mijn kleedkamer.

Categorie: Romans
Geïllustreerd: Nee
Uitvoering/formaat: Paperback 12,5 cm x 20 cm
Aantal pagina’s: 264
ISBN: 9789402218428
Bestellen klik hier

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter