blog | werkgroep caraïbische letteren

De helende kracht van poëzie

door Kari van der Heide


Mijn kennismaking met Nederlandse poëzie was tevens mijn kennismaking met de schoonheid van de Nederlandse taal. Daarvoor vond ik het een lelijke, koude, botte taal. Ik las alleen maar Engelse en Amerikaanse literatuur, vond Nederlandse muziek vreemd en miste de manier van praten op Curaçao. Maar door het lezen van gedichten ging ik het Nederlands op een andere manier bekijken.

En dat bleek ook de eerste stap naar het land Nederland mooi vinden. Door de schoonheid van de woorden, zinnen en beelden in de poëzie, ging ik langzaam maar zeker steeds meer schoonheid in het land zelf zien. En ik ging mij hier een klein beetje thuis voelen.

Lees verder op Columns by Kari, 7 maart 2021

on 07.03.2021 at 13:40
Tags: / / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter