blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

De hele show ‘gespierd’ blijven

door Christio Wijnhard – beeld Roberto Ormskirk

 

De tweelingen Gwyn en Javier Blufpand (25) zijn fulltime personal trainer. Deze Surinaamse jongens hebben daarnaast een vrij onconventionele bijbaan. Ze zijn beiden ‘male stripper’ en hun stagename is ‘Double Trouble’! Hun drive: “Het is om vrouwen te pleasen, je moet ze laten voelen dat ze alles zijn.”

double trouble suriname

Strippertweeling ‘Double Trouble’

Ze zijn veel gevraagd en treden gemiddeld een paar keer in de week op. Voor een paar honderd US dollars per kwartier staan ze op een bachelorette-party en ze hebben al in de meeste clubs van Paramaribo gestaan. Hun populariteit komt, volgens hen, doordat ze een tweeling zijn en een goede body hebben. Dat blijkt als ze na het interview de straat opgaan om een foto te schieten. Binnen een paar tellen gaan de overhemden uit en er ontstaat zowat een file omdat auto’s vaart minderen. Zowel vrouwelijke als mannelijke automobilisten willen hun getatoeëerde lichamen bewonderen, die overduidelijk ook van de aandacht houden.

 

Gwyn en Javier zijn twee gezonde Surinaamse jongens die echt houden van de Surinaamse vrouw, hun werk als stripper en de vrijheid die het met zich meebrengt. Ze moeten er aardig wat voor opofferen en dat doen ze met alle plezier. Dagelijks trainen ze om hun lichaam in vorm te houden maar ook hun danspasjes en ‘tricks’.

Javier, de jongste van de twee, begon als eerste in het vak. Een half jaar later volgde Gwyn. In eerste instantie tot grote schrik van de familie maar die heeft er nu vrede mee. Want behalve als enorme macho’s komt het stripduo ook over als jongens met het hart op de juiste plek die de juiste keuzes maken. Verleidingen zijn er namelijk wel degelijk. Ze beamen het zelfs in koor. “We hebben weleens 2000 US dollar aangeboden gekregen om met een vrouw naar bed te gaan. Maar dat doen we niet. Kijk, het is ons werk. Wij strippen voor geld. Waarom zouden ze dan nog willen betalen als ze voor niks meer hebben gekregen.”

double trouble suriname2

 

Heftig
‘Sommige vrouwen willen uit de maat gaan, maar dat laten we dus niet gebeuren’

Het gaat er soms wel erg heftig aan toe. Javier vertelt dat hij weleens thuis kwam met een opengekrabde rug en tandafdrukken. “Sommige vrouwen willen uit de maat gaan, maar dat laten we dus niet gebeuren. Een keer moesten we vanuit Saramacca met onze boxershorts naar huis. Omdat ze onze kleren niet mee wilden geven”, vertelt Gwyn lachend. Naast het zakelijke aspect is het feit dat sommige vrouwen een partner hebben ook een reden voor de heren om niet verder te gaan dan dansen. “Het is een momentopname hè, en het kan zijn dat zo een vrouw denkt: ‘Ik wil dat nu’, maar achteraf zoiets heeft van: ‘Wat heb ik gedaan?’ Ik denk dat de meesten ons wel dankbaar zijn dat we het strikt zakelijk houden.”

Een andere reden was tot voor kort dat ze een vriendin hadden. Maar ze zijn allebei sinds een paar weken weer vrijgezel. Volgens hen komt dat onder andere omdat het moeilijk is als er jaloezie in het spel is. “Wat ik zoek in een vrouw is iemand die ervan kan genieten als wij een show weggeven. Dat ze in de zaal zit en al die vrouwen gek ziet worden maar denkt: ‘Hé, hij gaat wel met mij mee naar huis. Vanavond ligt hij naast mij!'” Door hun werk is hun visie op de Surinaamse vrouw niet verandert. Integendeel, hun werk als stripper zien ze juist als een manier om de vrouw op een voetstuk te plaatsen. “Het is om ze te pleasen, je moet ze laten voelen dat ze alles zijn.”

Dat is iets wat ze zelf ook in hun eigen leven in de praktijk brengen. “We kunnen bijvoorbeeld allebei koken. Een vrouw heeft een man nodig die alles kan en wil doen voor haar. Ook in de slaapkamer! Verras haar een keer met een spannend kostuum en een ‘slow jam’.” Het lijkt een omgekeerde wereld. Ze worden tijdens en na optredens vaak ‘gegroomed’ door vrouwen. Die kopen drankjes voor ze, geven ze tips, wat ze maar willen. Echter wel met één verschil: “Mannen die naar een stripshow kijken, gaan daarna ook naar een kamer. Wij doen dat niet. Bij ons gaan de vrouwen netjes terug naar hun man.”

Paaldansen
De gelijkenissen met het werk van vrouwelijke strippers gaat in de toekomst nog sterker worden. De laatste trends in de male-stripperwereld is namelijk paaldansen. “In Amerika is dat al een tijdje gaande. Wij willen dat hier ook gaan doen en daar binnenkort mee beginnen.” Een andere trend die zij over willen nemen, is het geven van stripshows voor mannen én vrouwen in dezelfde ruimte. Wel hetero want de tweeling benadrukt dat ze absoluut niet gay zijn. Ook al draagt Javier weleens een string tijdens optredens. “Dat is echt puur omdat ik een lekkere ass heb, dat laat ik graag aan de dames zien. Het is absoluut niet zo dat wij iets hebben tegen homo’s of het gay zijn. Maar ons werk willen we dus alleen voor vrouwen doen.”

Gwyn heeft een enkele keer een uitzondering gemaakt. “En dat was echt omdat het een goede vriend is.” Dat is Rishi, geen onbekende in de LGBT-wereld. En om zijn nieuwe ‘straight friendly’-club (!) te promoten, vroeg hij Gwyn een optreden te verzorgen. De strippertweeling maakt overigens deel uit van een groep jongens met geweldige stagenames als Sugar Daddy, Sweetness, Hot Sauce en Delicious. Voor elk wat wils. “Soms vragen de vrouwen om een man met dreads, of een met een hele donkere huid of ze willen een Hindoestaanse jongen, ook dat hebben we.” Daartussen zit er ook een die zich specialiseert in optredens voor ‘gays’. “Hij is er niet altijd. Dat vinden we wel jammer maar wat betreft gays, tja, die hebben toch vaak hun eigen dingen hè.” Hij bedoelt daarmee dat het zakelijk gezien niet een grote markt is voor hen omdat die al in de eigen behoefte voorziet.

Bijna naakt
‘Het volgende hoogtepunt word bereikt als ook de boxershorts verdwijnen

Double Trouble gaat sinds kort bijna naakt. Dan wordt een van de dames op het podium gehaald. Splackavelli blijft op enige afstand van haar, met zijn rug naar haar toe. Op het moment dat hij in een brug gaat en zo op handen en voeten naar haar toe loopt, tot ongeveer tien centimeter van haar kruis, worden de vrouwen in het publiek helemaal wild. Het volgende hoogtepunt word bereikt als dus voor de eerste keer ook de boxershorts verdwijnen. “Maar er is niks te zien hoor, alles blijft bedekt.”

 

Er is nog een kant van het verhaal waarom veel mannen er misschien niet zoveel voor over zouden hebben om te strippen. Strippers dragen een ring om hun penis. Voor de show is er even een moment waarop de mannen zich afzonderen. De ring kan namelijk alleen om de penis als deze ‘spiert’. “Even kloppen tot je spiert en dan doe je de ring om. De hele show blijft dat zitten en zorgt dat de tollie gespierd blijft.”

Double Trouble wil ook hiermee een stap verder gaan. In het buitenland dragen mannelijke strippers een ‘toque’. Dat is een soort ring met een sok. Het maakt de penis zichtbaar maar niet ontbloot. Het is enigszins te vergelijken met een kuisheidsgordel voor de mannen. Na een show van een kwartier gaat dat namelijk ontzettend pijn doen. “Dus als we klaar zijn met onze act en de dames proberen ons over te halen om van alles en nog wat te doen, willen wij alleen maar naar achteren om dat ding uit te doen!”

[uit de Ware Tijd, 10/09/2014]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter